Samsung Galaxy A8 (2018) on tänään saapunut myyntiin Suomessa. Tähän asti se on ollut ennakkotilattavissa.

Näyttönä on 5,6-tuumainen Super AMOLED, jonka tarkkuus on 2 220 x 1 080 pikseliä. Siinä on keskihintaisissa puhelimissa harvinainen 18,5:9 -kuvasuhde. Pinnat ovat edessä ja takana lasiset ja kaartuvat. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.1.1 Nougat, mutta Oreo-päivitys on tulossa.

Järjestelmäpiirinä on kahdeksanytiminen Exynos 7885. Tallennusmuistin koko on 32 gigatavua ja se on laajennettavissa muistikorttipaikan ansiosta. Keskusmuistia on neljän gigatavun verran. Akku on kapasiteetiltaan 3 000 mAh ja se tukee pikalatausta. Pölyn- ja vedenkesto on luokiteltu IP68-tasoiseksi.

Selfieiden räpsijöitä on ajateltu kahdella etukameralla, joista toinen on tarkkuudeltaan 16 ja toinen 8 megapikseliä. Niiden aukkoluvut ovat f/1,9. Takakameran kennon tarkkuus on 16 megapikseliä ja aukko on vielä aavistuksen valoisampi f/1,7. Takana sijaitsee myös sormenjälkilukija.

Suositushinta sillä on 499 euroa. Puhelin on saatavissa mustana, kultaisena ja orkideanharmaana. Tarjolla on myös Adidas-suojakuori kaupanpäällisenä tämän kuun loppuun asti tai niin kauan kuin niitä riittää.

www.samsung.com/fi