Legendaarisen kaiutinvalmistaja Klipschin Heritage HP-3 premium-luokan kuulokkeet ovat monella tavalla näyttävät ja hienot kuulokkeet. Työn laatu, viimeistely, materiaalit ja yksityiskohdat ovat huippuluokkaa. Kuten myös hinta.

SISÄLTÖYHTEISTYÖ:
Esittelyssä jutut ja artikkelit ovat sponsoroitua toimituksellista sisältöä. 
Teksti: Teppo Hirvikunnas - AVPlus Media Oy
Kuvat: Valmistaja
Yhteistyössä: Loudgroup Oy


Legendaarinen kaiutinvalmistaja Klipsch Yhdysvalloista on lähtenyt monen muun tavoin myös kuulokebusinekseen, mutta kyse on ollut lähinnä peruskuulokkeista.

Nyt Klipsch haluaa näyttää osaamisensa myös huippukuulokkeissa ja esitteli itse asiassa jo vuonna 2017 parempaan ns. Heritage-sarjaan ensimmäisen kuulokkeen. Mallimerkintää HP-3 kantavat kuulokkeet ovatkin hinnaltaan jo aivan omassa luokassaan. 1500 euron kuulokkeet ovat Suomen markkinoilla jo highend-luokassa.

Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeet ovat rakenteeltaan ns. puoliavoimet eli kuuloke-elementtien takaosa on jossain määrin avoin. Tässä tapauksessa 52 mm alueelta, suojattuna/vaimennettuna vaahtomuovilla ja metalliverkolla. Myös itse kuuloke-elementtien koko on tuo sama 52 mm. Elementit on valmistettu Klipschin mukaan bioselluloosan ja synteettisten kuitujen seoksesta, ja varustettu vahvalla yli yhden Teslan magneettivuon magneeteilla.

Kuulokekupit on jyrsitty aidosta puusta, metalliosat ovat ruostumatonta terästä ja eloksoitua cnc-työstettyä alumiinia, panta ja korvapehmusteet ovat pehmeää, aitoa lampaan nahkaa. Irrotettavat kuulokejohdot ovat punottua OFC-kaapelia ja kangaspäällysteiset.

Kuulokkeissa on useita hienoja yksityiskohtia: Esimerkiksi kuulokejohdon liitäntä kuulokekuppien sijasta niiden alumiinisiin kannakkeisiiin.

Kuulokkeet ovat valittavissa kolmella erilaisella viimeistelyllä: musta/eben, keskiruskea/pähkinä ja vaaleanruskea/tammi. Testikuulokkeet olivat tuo vaaleanruskea/tammi.

Kuulokkeiden ulkonäkö jakaa varmasti mielipiteitä, aivan kuten Klipschin kaiuttimetkin, mutta viimeistelyssä ja yksityiskohdissa ei ole moitteen sijaa.  Allekirjoittaneen mielestä tyylikkäin vaihtoehto olisi ehdottomasti musta/ebenpuu.

Kuulokkeet toimitetaan hienossa puulaatikossa ja varusteluun kuuluu kaksi eri pituista kuulokejohtoa, 3,5 > 6,3 mm sovitinadapteri sekä vielä hieno pöytäteline kuulokkeille. Sen sijaan minkäänlaista säilytys/kuljetus koteloa/pussia ei varustukseen kuulu.

Dynaamiset

Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeet ovat kaikkiaan laadukkaan tuntuiset ja myös istuvat päässä mukavasti. Kiitos etenkin isokokoisten korvatyynyjen. Tukeva rakenne tuo laadun ja tukevuuden lisäksi myös massaa. 440 g paino tuntuu päässä, joten todella pitkät kuunteluhetket saattavat jo tuntua hennoimmissa niskalihaksissa. Myös korvatyynyjen materiaali saattaa hyvinkin alkaa hiostamaan pidemmissä kuuntelusessioissa. Mitä ei ulkonäön alttarille uhraisi?

Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeiden impedanssiksi ilmoitetaan 25 ohmia. Ne eivät ole sinänsä vaikea kuorma, edes mobiilikäyttöä ajatellen. Tosin herkkyydeksi ilmoitetaan “vain” 98 dB/1mW, joten tehoa suurempiin voimakkuuksiin kyllä tarvitaan. Onkin selvää, että parhaimmillaan (nämäkin) kuulokkeet ovat laadukkaan erillisen kuulokevahvistimen kanssa.

Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeiden ääni on merkille ominaisesti dynaaminen ja elävä. Diskantissa on erottelua ja säihkettä, joka toimii parhaiten kevyellä sähköisesti tuotetulla  musiikilla. Samaa tukee myös ylemmän bassoalueen korostaminen. Bass on toistoltaan voimakas,mutta silti uloitteikas. Parhaimmillaan Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeet ovat rock-musiikilla ja sähköisesti tuotetulla kevyellä musiikilla, mutta toimivat mukavasti myös rauhallisemmalla akustisella materiaalilla.

YHTEENVETO

Dynaamista premiumia

Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeet ovat monella tavalla näyttävät ja hienot kuulokkeet. Työn laatu, viimeistely, materiaalit ja yksityiskohdat ovat huippuluokkaa. Kuten myös hinta.
Ääneltään HP-3:set ovat dynaamiset, elävät ja erottelevat; niissä on selvästi oma luonne. Mutta niin hyvässä kuin pahassakin. Taajuusbalanssi ei välttämättä miellytä rauhallisempaan ja tummempaan  toistoon tottuneita, mutta enemmän menoa ja meininkiä hakeville laatutietoisille musadiggereille Klipsch Heritage HP-3 -kuulokkeet ovat varteenottettava vaihtoehto.

Lisäkommentti: Tuoteryhmässään kalliit tuotteet ovat hankalia arvioitavia. Jo siitäkin syystä, että mikä on toiselle kallis voi olla toiselle halpa. Myös tuotteen hinnan ja sillä saatavan vastineen suhde on hyvin subjektiivinen kokemus. Eihän kallis kellokaan näytä aikaa sen paremmin kuin halpakaan; usein jopa päinvastoin.

Hyvää

+ Rakenne ja viimeistely
+ Kirkas, erotteleva ja dynaaminen toisto
+ Basson voima

Huonoa

- Sointibalanssi ei miellytä kaikkia
- Säilytyskotelon/pussin puute
- Hinta

 

INFO

Hinta: 1500 €
Edustaja: Loudgroup Oy
Lisätietoja: www.klipsch.com,  www.loudgroup.fi
P. 020 1986 200
Sähköposti: loudgroup@loudgroup.fi

Tekniset tiedot ja ominaisuudet:

Rakenne: Puoliavoin, “over-ear”
Elementti: 52 mm
Impedanssi: 25 ohmia
Toistoalue: 5 Hz - 45 kHz
Herkkyys: 98 dB / 1 mW
Tehonkesto: 1800 mW
Paino: 440 g
Liitin: 3,5 mm
Kuulokejohdon pituus: 1,37 ja 2,5 m
Kaapelissa kauko-ohjauspainikkeet/mikrofoni: Ei
Irrotettava johto: Kyllä
Korvatyynyjen materiaali: Nahka
Vaihdettavat korvatyynyt: Kyllä
Korvatyynyjen varaosahinta: ?
3,5/6,3 mm -sovitin: Kyllä
Säilytyskotelo/pussi: Ei
Muuta: Kuulokkeiden pöytäteline


Klipsch Heritage Headphone Amplifier ‐kuulokevahvistin/da-muunnin (svh. 600 €) on kuin pieni esivahvistin. Siinä on mm. kaksi digitaalituloa + USB-audio. Se voidaan kytkeä suoraan vaikka kannettavaan tietokoneeseen. Da-muunnin tulee Hi-Res-tiedostoja. Lisäksi myös kaksi linjatuloa ja linjalähtö esimerkiksi aktiivikaiuttimille. Lisätietoja: www.klipsch.com