Artisti: Van Morrison
Albumi: Versatile

Julkaisija: Exile productions ltd.
Genre: Jazz

Pohjois-Irlannista lähtöisin oleva laulaja Van Morrison on eräs viihdemusiikkikentän hankalimmista hahmoista. Maine syntynee taiteilijan ehdottomasta ja periksiantamattomasta luonteesta. Kuin osoituksena tästä laulajan 38. soolojulkaisu Versatile tuli ulos vain kolme kuukautta edellisen Rolling With Punches -albumin jälkeen.
Mukana on vain kourallinen Van Morrison -originaaleja. Valtaosa on rock-musiikkia edeltäneitä standardeja suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta. Irlannin itsepäinen menninkäinen tulkitsee Bye Bye Blackbirdin, I Get A Kick Out of Youn, Unchained Melodyn ja monta muuta konservatorion jazz-workshopista tuttua iskelmää. Kotoperäistä väriä tuo instrumentaalisovitus vanhasta brittiläisestä jakobiittilaulusta The Skye Boat Song.
Van Morrisonin yhtye soittaa vaivattomalla rentoudella, ja levyn yleinen soundi on tasapainoinen ja maanläheinen. Erityisesti puhallinsolistit ja sähkökitaraosuuksista vastaava Dave Keary hallitsevat tonttinsa mainiosti.
Säänpieksemät jazz-standardit ovat vaikea laji, jonka selättämisessä silkka taito ei auta.
Lukemattomat koulutetut ja upeat äänet saavat laulut loistamaan tyhjää valoa, mutta Van Morrisonin uskollisesti vaalittu sisäinen demoni hengittää sävelmiin terää ja särmää, joka tekee Versatilesta mielenkiintoisen tuttavuuden.