Suomalainen Varjo on esitellyt uudet Aero virtuaalitodellisuuslasit. Kyseessä ovat valmistajan ensimmäiset myös kuluttajille suunnatut lasit, ja niitä voi käyttää esimerkiksi lento- ja ajosimulaattoripelaamiseen. Ne ovat SteamVR-pohjaiset. Aikaisemmin Varjo on valmistanut VR-laseja ainoastaan yrityskäyttöön.

Laseissa on kaksi mini-led-näyttöä, jotka yltävät 2 880 x 2 720 pikselin tarkkuuteen, 90 hertsin virkistystaajuuteen ja 150 nitin kirkkauteen. Näytöt kattavat valmistajan mukaan 99 prosenttia SRGB-väriavaruudesta ja 95 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta. Lasit tarjoavat 115 x 134 asteen näkökentän. Silmien liikettä virtuaalilasit seuraavat 200 hertsin nopeudella.

Painoa laseilla on 717 grammaa, joista visiiri painaa 487 grammaa ja pääpanta vastapainoineen 230 grammaa. Painikkeita on yksi molemmilla puolilla. Mikrofonin ja kuulokkeet pystyy liittämään 3,5 millimetrin yhdistelmäliitännällä.

Kyseessä eivät ole itsenäiset VR-lasit, vaan ne tarvitsevat tietokoneen, johon liittäminen tapahtuu USB-A- tai DisplayPort-johdolla. Laitteistovaatimuksena ovat neliytiminen suoritin ja RTX 3050- tai RTX 2060-tasoinen näytönohjain.

Hinta on suolaisempi kuin VR-laseilla keskimäärin, verottomana 1 990 euroa. Varjo Aero -lasit pystyy tilaamaan Varjon kotisivuilta, ja toimitusten luvataan alkavan vielä tämän vuoden lopussa. Mukana tulee adapteri tietokoneen kytkemistä varten, viiden metrin USB-C-johto, virtalähde, nappikuulokkeet ja puhdistusliina lasien siistimiseen. Jos haluaa hankkia käsien seurantaan tarkoitetut majakat tai ohjaimet, ne on hankittava erikseen.

www.varjo.com