Venäläinen Zenit-kameravalmistaja on pitänyt toistakymmentä vuotta matalaa profiilia, mutta viime vuosituhannen puolella se valmisti rautaesiripun takaista vastinetta länsimaisille kameroille. Viime vuosina Zenitien mukana tulleet Helios-linssit ovat nousseet kameraharrastajien suosioon persoonallisen bokeh-efektinsä ansiosta.

Nyt se on esitellyt peilittömän täyden kennon mittaetsinkameran, joka perustuu Leican vuonna 2012 esittelemään M-malliin, toiselta nimeltään Type 240. Nimikin uutuudella on Zenit M. Muutoksia Leicaan verrattuna on tehty niin rauta- kuin softapuolellekin. Ulkonäössä on puolestaan vaikutteita Zenitin ja Zorkin kameroista itärajan takaa.

CMOS-kenno on 24 megapikselin tarkkuuksinen ja videokuvaus sujuu HD-tarkkuudella. Takaa löytyy kolmen tuuman lcd-näyttö ja etsin. Maksimiherkkyys on ISO 6400. Maksiminopeus on kolme ruutua sekunnissa. Rungon valmistaa Leica.

Mukana tulee Venäjällä suunniteltu ja valmistettu Zenitar 35 mm f/1 -objektiivi. Sen luvataan tarjoavan käsittelemättä käyttövalmista kuvaa ja uniikin bokeh-efektin.

Zenit M -kamera tulee saataville joulukuussa Euroopassa. Hinnaksi on kerrottu noin 5 000 – 6 000 euroa.