Saksalainen Vincent on esitellyt hybridivahvistimen ja -etuvahvistimen, joiden se lupaa yhdistävän putki- ja transistorivahvistimien parhaat puolet.

SP-332 -vahvistin on SP-331-mallin seuraaja ja se tarjoaa balansoidut xlr- ja balansoimattomat rca-sisääntulot, joille löytyy kytkin takapaneelista. Kaksien kaiutinlähtöjen ansiosta vahvistinta voi käyttää bi-amp-kytkennässä tai käyttää kahta kaiutinparia.

Vahvistimessa on kaksi 6N16-putkea, kaksi 6N15-putkea sekä kahdeksan fet-transistoria, joiden luvataan tarjoavan 2 x 150 wattia kahdeksan ohmin kuormalla tai 2 x 250 wattia neljän ohmin kuormalla. Vahvistimen signaali-kohinasuhteeksi ilmoitetaan 91 desibeliä ja harmoniseksi kokonaissäröksi vähemmän kuin 0,1 prosenttia.

Harjatusta alumiiista valmistettu etupaneeli on klassisen näköinen VU-mittareineen. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta Yhdysvalloissa se maksaa 2 000 dollaria. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeaharmaa.

SA-32 -etuvahvistin puolestaan on päivitetty versio SA-31-mallista. Siihen verrattuna 6N16-putkia on tuplasti enemmän eli neljä kappaletta. Kaksi niistä on sävynsäätimien jälkeen. Ratkaisun luvataan parantaneen musikaalisuutta ja dynamiikkaa. Signaali-kohinasuhde on 90 desibeliä ja harmoninen kokonaissärö vähemmän kuin 0,1 prosenttia.

Rca-sisääntuloja on viisi ja balansoituja xlr-sisääntuloja yksi. Mukana tulee metallinen kaukosäädin. Värivaihtoehdot ovat niin ikään musta ja hopeanharmaa. Hinta on 1 000 dollaria.

www.vincent-tac.de

www.hifiplus.fi