Ranskalaisvalmistaja Focal on juuri paljastanut tuovansa jo tässä kuussa markkinoille kaksi mielenkiintoista uutuustuotetta: hifisensaatioksi kutsutut Kanta N°2 -jalustakaiuttimet sekä Clear-kuulokkeet.

Kanta N°2 -kaiuttimet mukailevat valmistajan Utopia Evo- ja Sopra-sarjojen innovaatioita, mutta tarjoavat kompaktimmassa paketissa myös täysin uudistettua teknologiaa. Aiemmista sarjoista tuttujen Flax-basso–keskiäänisten oheen on nyt asennettu beryllium-tweeter. Yhdistelmän kuvaillaan kuulostavan lämpimältä ja musikaaliselta.

Kanta N°2 -kaiuttimien suunnittelussa on äänen lisäksi kiinnitetty erityishuomiota myös kotelorakenteeseen ja ulkonäköön. Lukuisissa eri viimeistelyvaihtoehdoissa saatava, maltillisen kokoinen jalustakaiutin on mahdollista sulauttaa osaksi vaativampaakin sisustusta. Kaiuttimet ovat pian Suomessa, ja niiden parihinta on viimeistelystä riippumatta 7 990 euroa.

Hiukan myöhemmin marraskuussa Suomen-markkinoille saapuvat myös rakenteeltaan avoimet Focal Clear -kuulokkeet, jotka lainaavat teknologiaansa valmistajan aiemmista Elear- ja Utopia-malleista.

Clearien luvataan hälventävän esteet musiikin ja kuulijan välillä, sillä kuulokkeiden toistoa luonnehditaan hyvin kaiutinmaiseksi. Käyttömukavuus, korkealaatuiset materiaalit sekä uniikki design povaavat 1 499 euron hintaisille Cleareille hyvää menestystä astetta hintavampien kuulokkeiden sarjassa.

Focal Clear -kuulokkeiden mukana toimitetaan kolme erilaista kaapelia liittimineen, jotta saumaton yhteensopivuus medialähteiden kanssa on varmistettu joka tilanteessa. Kuuntelun lopuksi kuulokkeet voi asettaa tukevaan koteloon.

Lisätiedot: www.focal.com & www.kruunuradio.fi