Wharfedale on esitellyt uuden Elysian-lippulaivakaiutinsarjan. Sen luvataan tarjoavan parempaa äänentoistoa kuin saman hintaluokan kaiuttimet. Sarjassa on ainakin aluksi kaksi lattiakaiutinta: Elysian 2 ja Elysian 4. Pienemmässä mallissa on bassoelementti, keskiääninen ja diskantti, kun suuremmassa bassoelementtejä on kaksi.

Diskanteista huolehtivat elektrostaattiset AMT-elementit, joka on lyhenne sanoista Air Motion Transformer. Niiden luvataan olevan paitsi herkät myös tarkat ja kontrolloidut. Keskiäänielementeissä on pyritty samaan herkkyyteen ja tarkkuuteen kuin diskanttielementeissä. Kalvossa on käytetty lasikuitua, minkä luvataan tarjoavan sekä keveyttä että voimakkuutta. Keskellä on vaiheplugi pitämässä huolen siitä, että toisto olisi lineaarista koko kaistalla ja kuuntelupaikasta riippumatta.

Bassoelementit on valmistettu Euroopassa, ja se on varustettu jalustaan sijoitetulla SLPP-refleksiportilla. Elementtien kesken taajuudet annostelee tietokonemallinnettu jakosuodin, jonka kehittelyssä on käytetty myös satoja tunteja kuuntelutestausta. Komponenttien luvataan olevan akustisesti läpinäkyviä ja parhainta laatua.

Herkkyyden luvataan olevan yli 92 desibeliä wattia kohden, joten ääntä pitäisi lähteä asianmukaisesti heikkotehoisemmallakin vahvistimella. Kaiuttimet tulevat saataville pianolakattuna mustana ja valkoisena.

www.wharfedale.co.uk

www.audelec.fi