What Hi-Fi? on testannut Philipsin 65OLED803 -television. Kyseinen malli on 65-tuumainen 4k-televisio, jossa on käytetty oled-paneelia.

Mukana on valmistajan oma erikoisuus eli Ambilight-ominaisuus, joka valaisee television takana olevaa seinää ruudulla näkyvillä väreillä. Jos omistaa vielä Philipsin Hue-älyvaloja, ne saa tarvittaessa osallistumaan valoshow’hun. Ulkonäkö on arvion mukaan elegantti ja reunat ovat ohuet, joten televisio ei koostaan huolimatta ole kovin hallitseva. Ambilightin vuoksi televisio on hieman paksumpi kuin yleensä ohuet oled-mallit.

Mukana tulee kaksi kaukosäädintä, joista toinen on näytöllä ja seitsemällä symbolilla varustettu erikoisempi malli ja toinen perinteisempi kaukosäädin, jossa on kuitenkin qwerty-näppäimistö. Erikoissäädin on toiminnoiltaan WhatHiFin mukaan hieman rajoitettu, kun taas perinteisempi on hiukan hankala käyttää.

Televisiossa on neljä hdmi-liitäntää, jotka tukevat 4k:ta, hdr10:ä, hybrid log gammaa ja hdr 10+:aa. Usb-liitäntöjä on kaksi, ja äänelle on puolestaan optinen lähtö ja kuulokeliitäntä. Lisäksi löytyvät totta kai antenni- ja satelliittiliitännät. Käyttöjärjestelmänä on Android TV 8.0, mikä toimii WhatHiFin mukaan sujuvasti, mutta ei aivan niin kuin monien kilpailijoiden vastaavat.

Sen sijaan kuvanlaadussa Philips on huippuluokkaa. Kirkkaat valkoiset sävyt, mustat mustat sävyt, vivahteikkaat värit ja terävyys saavat aikaan mehukkaan, dynaamisen ja kolmiulotteisen vaikutelman. Osasyynsä on P5-prosessorissa. Miinuspuoli on ajoittain hailakat ja harmahtavat ihon sävyt. Myös liiketerävyys ei ole arvion mukaan aivan Sonyn huippumallien tasolla.

Tavallisen eli sdr-kuvan muuntaminen hdr:ksi on hieman epäautenttisen näköistä, mutta ilman sitäkin värit ja kontrasti näyttävät hyvältä. Alle 4k-tasoisen kuvan ylinäytteistys taas tarjoaa yksityiskohtaista kuvaa, vaikka vaatimattomimman sd-kuvan toistoon tulee terävöityksessä mukaan hieman kohinaa.

Äänentoistoltaan televisio on kohtuullinen. Elementteinä on diskantit, keskiääniset ja passiivisäteilijät. Ääni on selkeä ja suora, mutta ei kovin voimakas tai dynaaminen. Enemmän potkua kaipaavat tarvitsevat kuitenkin erillisen äänijärjestelmän. Vaihtoehtona on 65OLED903-malli, jossa on Bowers & Wilkinsin äänentoisto.

Pienistä ihon värisävyongelmista ja Sonyn paremmasta liiketerävyydestä huolimatta Philipsin televisio on WhatHiFin mukaan yksi parhaista luokassaan – osin parempi kuin samalla paneelilla varustettu LG. Ambilight tuo elämykseen vielä oman lisänsä, jollaista muilla valmistajilla ei ole tarjolla

WhatHiFin artikkeli löytyy täältä.