WhatHiFi on testannut Sennheiserin Momentum True Wirelessit. Ne ovat valmistajan ensimmäiset täyslangattomat kuulokkeet ja ovat saapuneet vastikään Suomeen. Hinta on noin 300 euroa.

Akunkesto on neljä tuntia, mikä ei ole täyslangattomiksi poikkeuksellisen huono mutta ei poikkeuksellisen hyväkään. Mukana tulee latauskotelo, jossa on lataustilasta kertovat led-valot. Latauskotelo tarjoaa kaksi lisälatausta, jolloin päästään yhteensä 12 tuntiin reissun päällä. Bluetooth-parinmuodostus puolestaan käynnistyy irrotettaessa kuulokkeet kotelosta. Kuulokkeet on varustettu matalalatenssisella aptx-koodekilla. Bluetooth-yhteys on tuoretta versiota 5.0.

Kuulokkeissa on kahdella mikrofonilla toimiva vastamelutoiminto, joka WhatHiFin mukaan vaimentaa mukavasti työmatkaliikenteen meteliä, vaikka ei pääsekään korvan ympäröivien kärkimallien tasolle. Transparent Hearing -toiminnon avulla voi myös pysytellä hieman paremmin kartalla ympäristön äänistä.

Kuuntelumukavuus on arvion mukaan aivan hyvä noin tunnin jaksoissa, mutta pidemmän päälle kuulokkeet käyvät hieman epämukaviksi. Kuulokkeiden hallintapainikkeet ovat kosketustoimisina kuulokkeiden metallirinkulassa. Ne toimivat arvion mukaan toiston käynnistämisessä, pysäyttämisessä ja äänenvoimakkuden säädössä mukavasti, mutta ovat alttiita virhetoiminnoille. Toiston saa pysäytettyä myös ottamalla kuulokkeen pois korvastaan, mutta siinäkin WhatHiFin mukaan on hieman ongelmia, sillä toisto alkaa uudelleen jos kuulokkeet asettaa lähelle toistaan.

Toistoltaan kuulokkeet ovat bassopuolella melko rauhalliset, mutta yltävät kuitenkin syvälle. Tilantunnetta, selkeyttä ja yksityiskohtaisuutta myös kehutaan. Keskialueella on lämpöä ja luonnollisuutta. Myös särmikkäämpi materiaali toistuu luonteelleen ominaisesti mutta menemättä liiallisuuksiin. Kuitenkin WhatHiFin mukaan kuulokkeet jäävät hauskuudessa ja räiskyvyydessä Sonyn WF-1000X -mallille. Kuulokkeet pysyvät myös videoita katsellessa hyvin tahdissa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on WhatHiFin mukaan tyylikkäät ja äänentoistoltaan laadukkaat kuulokkeet, joissa on hyvä akunkesto. Kuitenkin hintaa on selvästi enemmän kuin Sonyn WF-1000X:llä, ja käyttökokemuksessa on toivomisen varaa.

WhatHiFin arvion voi lukea täältä.