Terveyden seurantaan keskittynyt Withings esitteli harvinaisen monipuolisen Body Scan -älyvaa’an. Se punnitsee kehon painon harvinaisen tarkasti, 50 gramman tarkkuudella, mutta sen lisäksi vaaka mittaa myös EKG:n, verisuonten iän, hermoaktiivisuuden ja kehonkoostumuksen. Valmistaja luonnehtiikin uutuutta kotikäyttöiseksi terveysasemaksi. CES 2022 -messuilla uutuus pokkasi palkinnon kolmessa Innovation Honoree Awards -kategoriassa.

Vaaka itsessään on valmistettu lasista, ja siinä on neljä painoanturia sekä 14 ITO-elektrodia. Sisäänvedettävässä kahvassa sijaitsee neljä elektrodia. Akunkestoksi laitteelle luvataan vuosi. Laitteessa on myös oma 3,2 tuuman LCD-värinäyttö.

EKG-mittausta eli sydänsähkökäyrää ja muita hienostuneempia ominaisuuksia varten vaa’assa on käsin vedettävä kahva. EKG tallennetaan tavallista useammalla elektrodilla niin alustassa kuin kahvassakin. Algoritmin avulla seurataan mahdollisia eteisvärinään liittyviä sydämen rytmihäiriöitä. Lukemia voi seurata myös pitkällä aikavälillä tallentamalla ne. Tiedot voi myös jakaa sovelluksella lääketieteen ammattilaiselle.

Kehonkoostumusmittaus kertoo rasva- ja vesiprosentin sekä lihas- ja luumassan. Tulos ilmoitetaan ruumiinosakohtaisesti. Mittaamisessa käytetään biosähköistä impedanssianalyysiä. Aikaa siihen luvataan kuluvan vain kolme sekuntia.

Hermoaktiivisuutta mitataan jalkojen hikirauhasista lähettämällä kehoon pieniä sähkövirtauksia. Mittaus kestää alle 30 sekuntia, ja tuloksen sovellus kertoo selkeänä pisteytyksenä. Arvio perustuu hikirauhasten kykyyn vapauttaa kloridi-ioneja reaktiona sähköiseen ärsykkeeseen. Pienentynyt hikirauhasen hermotus saattaa kieliä hermosyiden rappeutumisesta.

Vaaka yhdistetään Withingsin mobiilisovellukseen. Sovellus valistaa kohti terveellisempiä elintapoja ja parempaa elämänlaatua terveysalan asiantuntijoiden ohjeiden avulla. Mukana on henkilökohtaisia terveyssuunnitelmia, joilla voi luovia kohti omia terveystavoitteitaan. Ne on kehitetty yhdessä lääkärien, kardiologien ja neurologien kanssa.

– Henkilökohtaiset terveyssuunnitelmat kattavat monipuolisesti hyvinvoinnin eri osa-alueita, kuten ravitsemuksen, unen, liikunnan ja stressinhallinnan. Luotettavat ja olennaista tietoa tarjoavat mittaukset luovat kotiterveyskokemuksen, joka voi auttaa ehkäisemään ja hallitsemaan yleisimpiä kroonisia sairauksia, Withingsin toimitusjohtaja Mathieu Letombe sanoo.

Withings Body Scan -älyvaakaa joudutaan odottamaan markkinoille vielä tovi, sillä sen myynti alkaa vuoden jälkipuoliskolla CE-merkinnän saamisen jälkeen. Hintaa laitteella on 319,95 euroa, mihin kuuluu Withingsin terveys- ja hyvinvointiohjelmat kolmeksi kuukaudeksi. Värin voi valita mustan ja valkoisen väliltä.

www.withings.com