Xiaomi on esitellyt Kiinassa uuden Mi CC -älypuhelinsarjan. Se on suunnattu nuorille ja koostuu kahdesta mallista: Mi CC9 ja Mi CC9e. Järeämpi ja hintavampi Mi CC9 on varustettu Qualcommin ylemmän keskiluokan järjestelmäpiirillä Snapdragon 710:llä. Mi CC9e:ssä puolestaan on hieman vaatimattomampi, uusi Snapdragon 665 -piiri.

Eroa on myös näytössä, joka on CC9:ssä kooltaan 6,39 tuumaa ja resoluutioltaan 2 340 x 1 080 pikseliä eli FullHD+-tasoa. CC9e:ssä taas on 6,088 tuuman näyttö ja resoluutio yltää 1 560 x 720 pikselin tarkkuuteen eli HD+-tasolle. Molemmat ovat amoled-näyttöjä. Lisäksi koko ja paino ovat CC9e-mallissa hieman pienemmät. Näytön alla on molemmissa sormenjälkilukija ja takaosa on lasipintainen. Muutoin ominaisuudet ovat keskenään pitkälti samanlaiset, sillä muut erot rajoittuvat siihen, että CC9:ssä on nfc-yhteys ja CC9e:ssä ei.

Kummassakin on takana kolmoiskamera, joista pääkamerassa on 48 megapikselin kenno ja f/1,79-aukkosuhde. Ultralaajakulmaisessa kakkoskamerassa on kahdeksan megapikselin kenno ja f/2,2-aukkosuhde. Kolmantena on syvyysdataa tallentava kahden megapikselin kamera. Etupuolen lovessa sijaitsee 32 megapikselin selfie-kamera f/2,0 aukolla. Kamerat on varustettu tekoälytoiminnolla, jolla pystyy vaihtamaan taivaan värin.

Lisäksi esiteltiin Mi CC9 Meitu Custom Edition -erikoisversio, jossa hämäräkuvauksen algoritmia on ollut viilaamassa Meitu. Puhelin sisältää myös enemmän ram-muistia ja tallennustilaa. Ulkoisesti sen tunnistaa erikoisvärityksestä.

Ram-muistia on perusversioissa 4–6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Meitu-erikoisversiossa on kahdeksan megapikselin ram-muisti ja 256 gigatavun tallennusmuisti. Puhelimissa on lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Akku on kapasiteetiltaan 4 030 milliampeerituntia. Lataaminen tapahtuu usb-c-liitännällä, ja puhelin tukee 18 watin pikalatausta. Puhelimet on varustettu myös 3,5 mm kuulokeliitännällä.

Hinnat yltävät Kiinassa CC9e-malleissa 170 euron tietämiltä reiluun 200 euroon. CC9:n hinnat taas ovat 230–260 euron paikkeilla ja Meitu-erikoismallin hinta kipuaa yli 300 euroon. Jos puhelimet saapuvat Suomeen, hinnat lienevät jonkin verran korkeampia.

www.mi.com