Xiaomilta on ilmestynyt Euroopan markkinoille uusi Mi 9 Lite -puhelin. Käytännössä puhelin on sama kuin kesällä Kiinassa julkaistu Xiaomi Mi CC9. Reilun kolmensadan euron hintaiseksi puhelin tarjoaa varsin mukavia ominaisuuksia. Siinä on AMOLED-näyttö 6,39 tuuman koossa, kun pääosin tässä hintaluokassa on tarjolla kontrastiltaan ja värintoistoltaan vaatimattomampi LCD-paneeli. Resoluutio yltää Full HD+ -tasolle eli 2340 × 1080 pikseliin. Näytössä on integroitu sormenjälkilukija sekä lovi etukameralle.

Takaa löytyy kolmoiskamera, jossa pääkamerassa on tuttu 48 megapikselin kenno ja f/1,79-aukkosuhde. Kakkoskamera tarjoaa kahdeksan megapikselin ultralaajakulman f/2,2-aukkosuhteella, ja kolmosena on syvyysdataa tallentava sensori. Selfien räpsijöitä on myös mietitty, sillä etukameran kenno on tarkkuudeltaan peräti 32 megapikseliä. Selfie-kameran aukkoluku on f/2,0.

Järjestelmäpiirikään ei ole tehottomimmasta päästä, sillä Qualcomm Snapdragon sijoittuu piirivalmistajan ylemmän keskiluokan sarjaan. Akun kapasiteetti on 4 030 milliampeerituntia ja sen lataus tapahtuu 18 watin pikalatauksella. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntäkin löytyy.

Hinnaksi Euroopassa on ilmoitettu 4 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla 319 euroa ja 6 + 128 gigatavun mallille 349 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja sininen. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mille tasolle hinnat Suomessa asettuvat ja milloin uutuudet tulevat saataville.

www.mi.com