Xiaomi on tuonut Suomessa myyntiin uuden 12 Lite -puhelimen. Siinä on Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri, joka sijoittuu valmistajan toiseksi ylimpään sarjaan ja on suunnattu ylemmän keskiluokan puhelimiin. Siinä on myös 5G-yhteydet. Valmistajan mukaan monikerroksinen jäähdytysjärjestelmä haihduttaa lämpöä tehokkaasti.

Takana on kolmoiskamera, jonka pääkamerassa on 108 megapikselin kuvakenno, ultralaajakulmaisessa kamerassa 8 megapikselinen ja makrokamerassa 2 megapikseliä. Niissä on silmän ja liikkeen seuranta. Etukamera taas on varustettu 32 megapikselin kennolla, automaattitarkennuksella ja kahdella led-valolla. Syvyysterävyydestä huolehtii muotokuvatilan tekoäly ja sävyjen rikkaudesta hdr.

Näyttö on kooltaan 6,55 tuumaa ja varustettu AMOLED-paneelilla. Se tukee HDR10+:aa ja Dolby Visionia sekä 120 hertsin virkistystaajuutta. Kosketusherkkyys on 240 hertsiä. Äänestä huolehtivat stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaääni.

Akku on kapasiteetiltaan 4 300 milliampeeria. Puhelin tukee 67 watin pikalatausta, jolla akun saa täyteen 41 minuutissa. Xiaomi hyödyntää myös AdaptiveCharge-älylatausta, joka oppii käyttäjän lataustavat ja tähtää täyden latauksen heräämishetkeen.

Suomessa puhelin on saatavilla vaaleanpunaisena, vihreänä ja mustana. Hintaa on 499 euroa.

mistore.fi