Xiaomi on esitellyt uuden Mi 9T -puhelimen. Se sijoittuu keskihintaluokkaan ja on käytännössä sama puhelin kuin toukokuussa julkaistu Redmi K20. Mi 9T:stä ei kuitenkaan ilmestynyt ainakaan toistaiseksi lippulaivaluokan järjestelmäpiirillä varustettua Pro-mallia toisin kuin Redmistä.

Amoled-näytöllä on kokoa 6,39 tuumaa ja se yltää Full HD+ -tarkkuuteen. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön sisään. Näytössä ei ole lainkaan lovea ja reunuksetkin ovat ohuet.

Takana kolmoiskamera, jonka pääkamerassa on Sonyn 48 megapikselin kennoista hieman vaatimattomampi IMX582. Linssin aukkoluku on f/1,75. Kakkoskamerana on ultralaajakulma, jossa on 13 megapikselin kenno. Kolmantena on kahdeksan megapikselin telekamera, jossa on kaksinkertainen zoom. Sekä ultralaajakulmassa että telekamerassa on f/2,4-aukkosuhde.

Selfie-kamera on varustettu esiin ponnahtavalla mekanismilla. Kenno on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä ja kameran aukkoluku on varsin valovoimainen f/2,0. Mekanismin luvataan olevan nopea, sillä se hyppää esiin 0,8 sekunnissa.

Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 730, joka sijoittuu lippulaivamalleja asteen kevyempään sarjaan. Pelaamista varten puhelimessa on Game Turbo 2.0 -tila. Ram-käyttömuistia on 6–8 gigatavua ja tallennusmuistia puolestaan 64–256 gigatavua.

Akku on kapasiteetiltaan 4 000 milliampeerituntia. Lataus sujuu 18 watin pikalatauksella. Perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy myös. Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie, jonka päällä on MIUI 10 -käyttöliittymä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko puhelin saapumassa Suomalaisiin kauppoihin, mutta Eurooppaan se saapuu jo 17. kesäkuuta. Ilmoitetut hinnat ovat 6 gigatavun ram-muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla varustetulle mallille 299 euroa ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 399 euroa, mutta Suomessa hinta luultavasti on hieman korkeampi. Värivaihtoehtoina ovat punainen ja sininen.

www.mi.com