Xiaomin syyskuun lopulla esittelemä Mi MIX Alpha -konseptipuhelin ei jäänyt pelkäksi demomalliksi, sillä se tulee rajattuna painoksena myyntiin Kiinan markkinoilla.

Erikoista Mi MIX Alphassa on se, että se on päällystetty lähes ympäriinsä yhtenäisellä OLED-näyttöpaneelilla. Takana on kamerajärjestelmän sisältävä keraaminen palkki. Pääkamerassa on 108 megapikselin ISOCELL Bright HMX -kenno. Sen kaverina on 117 ultralaajakulmakamera 20 megapikselin kennolla ja telekamera 12 megapikselin kennolla. Erillistä selfie-kameraa ei tarvita.

Vahinkokosketuksia pyritään havaitsemaan tekoälyn ja erityisten anturien avulla. Puhelimessa on paineen tunnistavat kyljet ja fyysisiä painikkeita mukailevat värinämoottorit. Puhelimen luvataan tunnistavan asennon, jolloin näyttö on päällä vain toiselta puolelta. Näyttö toimii myös kaiuttimena, ja samaan pakettiin on integroitu läheisyysanturi. Puhelimen runko on titaaniseosta.

Sisuksissa on lippulaivapuhelimista tuttua teknologiaa, eli Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri. Sen kaverina on 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 512 gigatavun UFS 3.0 -tallennusmuisti. Akun kapasiteetti on 4 050 milliampeerituntia ja lataaminen onnistuu 40 watin teholla. Yhteydet hoituvat 5G-tekniikalla.

Halpaa lystiä Mi MIX Alpha ei ole, sillä kotimaassaan puhelin maksaa suoraan käännettynä noin 2 600 euroa.

www.mi.com