Yamaha on tuonut markkinoille kaksi uutta lisäystä NS Hi-Fi  kaiutinsarjaan, NS-800A- ja NS-600A kaksitiejalustakaiuttimet. NS-800A:ssa on 16 cm:n bassokaiutin, kun taas pienemmässä NS-600A:ssa on 13 cm:n bassokaiutin.

Molempien kaiuttimien kotelot on suunniteltu “värähtelyanalyysitekniikalla”, joka on viimeistelty yrityksen resonoivien instrumenttien, kuten akustisten kitaroiden ja pianojen avulla. Kaiuttimissa käytetään Yamahan Harmonious Diaphragm -membraania, jossa on sekoitus “Zylonia” ja kuusta, samaa puuta, jota käytetään yhtiön pianoissa. Yhtiön mukaan “tämä takaa tarkan ja tasaisen äänen koko taajuusalueella, jolloin äänen harmoniat erottuvat ja musiikki on rikkaampaa ja kauniimpaa”.

Yamaha on luonut resonanssinvaimennuskammiot, jotka on asennettu diskanttiyksikön takaosaan, tuottamaan autenttisesti soittimien ja äänien hienoimmatkin vivahteet. Kuten yhtiö selittää: “Kaksi erikoismuotoiltua putkea kumoavat tehokkaasti kalvon takana syntyvän ei-toivotun putkiresonanssin ilman perinteisiä ääntä vaimentavia materiaaleja. Tämä elvyttää luonnollisen äänen ja säilyttää alkuperäisen lähteen pienimmätkin musiikilliset vivahteet.”

Tämän lisäksi Yamahan “Absorber”-putki poistaa seisovat aallot kotelon sisältä, mikä taas vähentää tarvetta käyttää merkittävää määrää absorboivaa materiaalia, joka voi aiheuttaa äänenvaimennusta.

Molemmissa kaiuttimissa on saksalainen Mundorfin valmistama MCap SUPREME Classic -äänikondensaattori ja Yamahan alkuperäinen Twisted Flare Port, joka muuttaa ilmavirtoja refleksiportin päässä, “lisäämällä kierteen ja vähentämään ilmavirtauksen aiheuttamaa virtausääniä portin ympärillä” ja poistamalla tämän tavanomaisten bassorefleksikaiuttimien ongelman. Twisted Flare Port tarjoaa poikkeuksellisen tarkan vasteen ja selkeän, tiukan bassotoiston. Molemmissa kaiuttimissa on sama viimeistely kuin pianoissa, mikä takaa tyylikkään ulkonäön.

NS-800A:n vähittäismyyntihinta on noin 3 999 euroa parilta, kun taas NS-600A:n vähittäismyyntihinta on noin 2 399 euroa parilta.

yamaha.com