Yamaha on julkistanut uuden YAS 207 -soundbarin. Erityisen siitä tekee tuore DTS:n Virtual:X-teknologia. Laite on myös helppo sijoittaa reilun kuuden sentin korkeutensa ansiosta.

DTS Virtual:X on vastaus Dolby Atmos -tilaääneen. Atmoksen erona aikaisempiin surround-järjestelmiin on objektipohjainen ääni sekä korkeussuunnan ääni-informaatiota tarjoavat kaiuttimet. Kaiuttimet on suunnattu joko kattoon tai mieluummin katosta alaspäin. DTS:n erilliset yläkaiuttimet puuttuvat ja vastaava efekti toteutetaan virtuaalisesti tavallisilla, eteenpäin suunnatuilla kaiuttimilla. Teknologia tukee paitsi stereoääntä myös 7.1.4- ja 11.1-kanavaista sisältöä.

Yamahan YAS 207:ssa kaiutinelementtejä on kuusi. Kolme niistä on basso/keskiäänisiä ja kaksi diskantteja. Lisäksi pakettiin kuuluu langaton subwoofer. Liitäntöinä ovat analoginen ja optinen sisääntulo sekä hdmi in/out arc- ja cec-tuilla. Soundbar tukee 4K-läpivientiä hdr:llä ja enimmillään 60 kuvan sekuntinopeudella. Myös bluetooth-yhteys löytyy. Laitetta voi ohjata mobiilisovelluksella.

europe.yamaha.com