Yamaha on esitellyt YH-E700B -vastamelukuulokkeet. Ne ovat toisen sukupolven malli E700-kuulokkeista.

Uutuuksien luvataan toistavan joka äänen sellaisena kuin artisti on sen tarkoittanut. Erityisesti taajuusbalanssia ja äänikuvaa on Yamahan mukaan viilattu keski- ja ylätaajuuksilla, tavoitteena luonnollinen ja puhdas ääni ja kullekin instrumentille ominaisen soundin uskollinen toisto. Apuna on käytetty niin akustisia kuin elektronisiakin teknologioita, ja huomiota on kiinnitetty taajuusbalanssin ja äänikuvan ohella dynamiikkaan.

Elementin harmonisen kokonaissärön luvataan jäävän alle prosentin 500 hertsin ja 10 kilohertsin välisellä taajuusalueella. Sen kalvo on valmistettu kahdesta eri materiaaleista valmistetusta kerroksesta. Koska oikeassa ja vasemmassa kuulokkeessa on eri määrä elektroniikkaa, niiden toistoa on pyritty tasapainottamaan muun muassa baffelin rakenteella.

Listening Optimizer -ominaisuus analysoi ja korjaa korvan muodoista ja kuulokkeiden istuvuudesta johtuvat vaikutukset soundiin. Tätä varten kuulokkeiden sisällä on mikrofoni analysoimassa eroa oikean ja vasemman kuulokkeen välillä.

Kuulokkeissa on myös Listening Care Advanced -ominaisuus, joka säätää taajuusbalanssia niin, että yksityiskohtien luvataan olevan kuultavissa kaikilla äänenvoimakkuuksilla. Niinpä volyymiä ei tarvitse vääntää niin kovalle. Se huomioi myös musiikin dynaamisen alueen ja ympäröivän melutason. Sovelluksesta löytyy taajuuskorjain soundin ruuvaamista varten.

Vastamelutoiminnon algoritmi analysoi sisäisen mikrofonin signaalia ja toistetun musiikin signaalia, jotta vastamelu ei tulisi vääristäneeksi soundia. Mukana on Ambient Sound -tila, jossa pysyy kartalla ympäristön äänistä. Puheluiden kirkastamista varten mukana on Qualcommin cVc -teknologia kahdella mikrofonilla varustettuna.

Akunkestoksi valmistaja lupaa enimmillään 32 tuntia. Värivaihtoehdot ovat beige ja musta.

Hintaa kuulokkeilla on 369 euroa.

fi.yamaha.com