Yamaha esitteli viime kesänä Hi-Fi 2000 Series -malliston, johon kuuluvat R-N2000A-verkkovahvistin ja NS-2000A-lattiakaiuttimet. 2000-sarja sijoittuu Hi-Fi 5000 -ja Hi-Fi 3000 -mallistojen alapuolelle. Molempien laitteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota äänibalanssiin, dynamiikkaan ja äänikuvaan. Nyt verkkovahvistin on saatavilla Suomesta 3 699 euron hintaan.

R-N2000A-vahvistimeen on napattu tekniikkaa lippulaivamallista. Esimerkiksi suuri rengasmuuntaja sekä Mechanical Ground -konsepti, jossa lämpönielu, muuntaja ja block-kondensaattorit on pultattu runkoon, samoin jalkojen kiinnitys. Päätevahvistimen piiristö ja virtalähde taas on erotettu tyystin maasta, minkä luvataan vähentävän muun muassa kohinaa.

Vahvistimessa on YPAO-huonekorjain, joka on Yamahan omaa tekoa. MusicCast-monihuonejärjestelmä tuo mukanaan monipuoliset suoratoistomahdollisuudet kuten Amazon Musicin, Tidalin, Spotifyn ja Qobuzin.

Mukana on järeä ES9026PRO DAC -piiri, joka yltää PCM-toistossa 384 kilohertsin näytteenottotaajuuteen ja DSD-toistossa 11,2 megahertsiin. Liitäntöihin kuuluu digipuolella USB ja HDMI ARC. Etupaneelia puolestaan koristavat analogiset tasomittarit ja LED-näyttö.

Vahvistimen täydennykseksi on tulossa markkinoille NS-2000A-jalustakaiutin. Siihen on napattu vahvistintakin enemmän vaikutteita lippulaivamallista. Niissä on uudet Harmonious Diaphragm -kaiutinelementit, joissa on käytetty kalvona synteettistä polymeeria Zylonia. Näin on pyritty saavuttamaan yhtenäinen soundi koko taajuuskaistalla.

Koteloinnissa Yamaha puolestaan on hyödyntänyt piano-osaamistaan käyttämällä materiaalina kuusta. Kotelon sisällä on käytetty resonanssiputkia eliminoimaan seisovia aaltoja. Elementtien taakse sijoitetuilla putkilla taas on pyritty kumoamaan resonansseja. Viimeistely on totta kai pianolakkaus. Kaiuttimien pitäisi olla saatavana maaliskuussa hintaan 7300 €/pr.

fi.yamaha.com