Yle uutisoi, että antennitelevisioverkko ei välttämättä siirry teräväpiirtotekniikkaan suunnitellussa aikataulussa. DNA:n on tehnyt valituksen markkinaoikeuteen, joka saattaa lykätä aikataulua. HD-tasoiseen DVB-T2-tekniikkaan on antenniverkon tv-toimijoiden tekemän sopimuksen mukaan ollut tarkoitus siirtyä huhtikuussa 2020.

Syynä kiistaan on Ylen haastatteleman DNA:n kuluttajaliiketoimintojen johtajan Pekka Väisäsen mukaan se, että Ylen tv-ohjelmien jakelua koskevassa tarjouspyynnössä edellytetään palveluntarjoajan huolehtivan vastaanottajalle koituvista antenni-infrastruktuurin kustannuksista. DNA:n mukaan kulujen pitäisi Viestintäviraston määräysten mukaan koitua kiinteistön omistajalle. DNA käyttää antenni-tv-lähetyksissään VHF-antennia, mutta suurimmassa osassa talouksissa on käytössä UHF-antenni. Tämä johtuu siitä, että DNA käyttää eri lähetystaajuutta kuin Digita.

Yle puolestaan pitää kohtuuttomana, että HD-digisovittimen lisäksi noin miljoona kotitaloutta joutuisi maksamaan myös 200–300 euron hintaisen antennin. Jos siirtymä lykkääntyy, nykyiset digisovittimet toimisivat pidempään. Markkinaoikeuden keskimääräinen käsittelyaika on julkisia hankintoja koskevissa valituksissa reilut seitsemän kuukautta. Lainvoimainen ratkaisu ei kuitenkaan välttämättä synny yhtä nopeasti.

Lähde: Yle