Yle on siirtämässä kanaviensa antennijakelun DNA:lta Digitalle keväällä 2020. DNA poistuu markkinoilta, jolloin Digita tulee olemaan Suomen kanavajakelussa monopoliasemassa. 1. huhtikuuta teräväpiirtolähetysten kattavuus on 85 prosenttia ja 1. kesäkuuta jo 100 prosenttia Suomen kotitalouksista. Kaupalliset kanavat päättävät erikseen, siirtyvätkö nekin teräväpiirtolähetyksiin.

Koska kanavat pysyvät UHF-verkossa, vastaanotinta ei välttämättä tarvitse uusia. Jos kuitenkin haluaa katsoa lähetyksiä teräväpiirtona, tarvitsee teräväpiirtotelevision. Laitteistoa kuten antennia ei siis välttämättä ole pakko päivittää. DNA:n ylläpitämä antenniverkko on toiminut VHF-taajuusalueella.

Suomessa antennitalouksia on vajaat 1 250 000 ja lisäksi reilussa 600 000 vapaa-ajan asunnossa ollaan antenniverkon varassa. Kaapeli- ja satelliittitalouksissa teräväpiirtolähetyksiä voi katsoa tälläkin hetkellä.

DNA ja Yleisradio ovat riidelleet antenniverkon kilpailuttamisesta HD-lähetyksiä varten, minkä vuoksi alun perin vuodelle 2020 suunniteltu HD-siirtymä on uhannut viivästyä vuosilla.