Arveletko, että äänentoistolaitteistosi on valmis? Monella jää vielä yksi kivi kääntämättä: kaapelituet ja -pidikkeet. Tässä niistä yksi, Furutech NCF Booster!

Internetissä on jo todella kauan väännetty siitä, millä kaikella on vaikutusta äänenlaatuun. Ensimmäisenä tietenkin tulee kaiuttimen ja kuuntelutilan päivänselvä yhteisvaikutus, sen vanavedessä toistettavan median laatu, samoin myös lähde. Mutta kun aletaan mennä vahvistinkalustosta kaapeleiden piiriin, vaikutukset äänenlaatuun kapenevat, mutta silti eroa koetaan – joskus merkittävästikin.

Tyystin oma maailmansa on erilaiset lisälaitteet, jotka hiovat huippujärjestelmästä ne viimeisetkin tarpeettomat särmät pois. Näistä esimerkkinä on Furutechin NCF Booster -sarja, joka koostuu erilaisista kaapelituista ja -telineistä.

Niiden kohdalla kyse on esimerkiksi ylimääräisen, liittimiin kohdistuvan resonanssin hillitsemisestä. On selvää, että pitemmän päälle turha tärinä voi paitsi kuluttaa herkkien laitteiden sisuskaluja mutta samalla sähkömagneettiset häiriöt voivat tuoda oman mausteensa koko soppaan.

Esimerkiksi 375 euroa maksavalla NCF Booster -tuella on mahdollista nostaa laitteen virtajohto täsmälleen oikeaan kulmaan, jolloin liittimien välille ei synny tarpeetonta vetoa mihinkään suuntaan. Tällöin myös kontakti paranee, jolloin tuloksena on häiriöttömämpi ääni.

Mikä sitten tekee Furutechin NCF Boosterista juuri niin erityisen? Valmistaja kertoo, että tuen rakenteessa on hyödynnetty erityistä kristallimateriaalia, jolla on kaksi “aktiivista” ominaisuutta. Ensinnäkin materiaali synnyttää negatiivisia ioneita, jotka vähentävät staattisuutta. Toisekseen materiaali onnistuu muuntamaan lämpöenergian kauemmas infrapuna-alueelle.

Luonnollisesti tämän tyyppiset laitteet tulevat kuvioon vasta silloin, kun koko muu äänentoistolaitteisto on hiottu huippuunsa. Faktahan on, että parhainkaan vahvistin ei välttämättä suoriudu optimaalisesti, jos se on kytketty häiriöalttiiseen sähköverkkoon. Siksi NCF Boostereiden kaltaiset lisälaitteet ovat usein kriittisimpien harrastajien viimeisimpiä kikkoja matkalla kohti täydellistä ääntä.

Kokeilemalla saat selville, onko laitteista hyötyä juuri sinun järjestelmässäsi! Tässä muutama YouTube-video, jossa NCF Boostereiden toimintaa käsitellään tarkemmin:

Furutech NCF Booster -sarjan tuotteiden hinnat löydät maahantuojan Agentur Tur-Pexin sivuilta.