Highend-valmistaja McIntosh on julkistanut uuden C12000-etuvahvistimen. Erityistä siinä on, että laite on sijoitettu kahteen erilliseen koteloon, joista toisessa sijaitsee audio-osasto ja toisessa säädöt ja virtalähde. Lopputuloksena laitteen luvataan tarjoavan puhtainta mahdollista äänentoistoa. Moduulit on hankittavissa myös erikseen.

C12000 Controller Modulessa on virranhallinta, dataportit ja ulkoiset hallintaportit. Virtalähteitä on kaksi kappaletta eli yksi molemmille kanaville. Myös mikroprosessoreita on kaksin kappalein.

C12000 Preamplifier Modulessa on audioliitännät ja -piirit. Oikea ja vasen kanava on mekaanisesti ja sähköisesti eristetty, ja vahvistin toimii kaksoismonona. Stereoerottelun ja äänen puhtauden luvataan olevan äärimmäisen hyvällä tasolla. Kahden moduulin välillä kulkevat kaapelit on suunniteltu estämään ulkoisten häiriöiden vuotaminen audiosignaaliin.

Analogisia sisääntuloja on 12 kappaletta. Niistä kuusi on balansoituja, neljä balansoimattomia ja kaksi on phono-sisääntuloja levysoitinkäyttöön. Lähtöpuolella on valittavissa joko tyhjiöputki- tai transistoriaste maun mukaan.

Levysoitinsisääntulossa on mahdollisuus säätää asetuksia rasian mukaan kapasitanssin ja resistanssin osalta. Levysoitinaste toimii kahden 12AX7A-putken voimin per kanava balansoidussa konfiguraatiossa. Tarjolla on myös kuulokeliitäntä, jossa on käytettävissä HXD-ristiinsyöttöominaisuus kaiutinmaisempaa kuunteluelämystä varten.

C12000-etuvahvistinta voi käyttää niin stereo- kuin monikanavaympäristössäkin. Jälkimmäistä varten tarjolla on kotiteatterikäyttöön tarkoitettu läpivienti. Päätepuolelta McIntosh lupaa etusen tarjoavan passelia suorituskykyä valmistajan omien Quad Balanced -vahvistimien kanssa.

Tarkempaa tietoa hinnoista ja saatavuudesta ei vielä ole, mutta Pohjois-Amerikassa laite tulee tarjolle joulukuussa ja muualla maailmassa hieman myöhemmin.

www.mcintoshlabs.com

www.simex.fi