Brittiläinen Audiolab on on esitellyt uuden 9000-laitesarjan mallistonsa kärkeen. Sarjan ensimmäiset mallit ovat 9000A-vahvistin ja 9000CDT-niminen cd-pyöritin. Tulossa on ensi vuoden alussa myös striimeri.

Audiolab lupaa 9000A-vahvistimen olevan paras valmistajan tähän mennessä rakentama. Vinyylin ystäville on tarjolla MM-phono-liitäntä ja muille analogisille lähteille neljä linjatasoista liitäntää. Digitoistoa varten puolestaan löytyy usb-liitäntä, kaksi koaksiaalista ja kaksi optista tuloa. Langaton toisto hoituu Bluetoothin kautta. Sen koodekkivalikoima on varsin kattava: aptX HD, aptX Low Latency, LDAC, AAC ja SBC. Tuettujen muotojen listalla on myös mqa.

Tehoa ilmoitetaan ab-luokassa 2 x 100 wattia kahdeksan ohmin kuormalla ja 2 x 160 wattia neljän ohmin kuormalla. Rakenteeltaan vahvistin on kaksoismono. Virtalähde 320 VA:n rengassydänmuuntajalla on kummallekin kanavalle erikseen.

4,3 tuuman IPS LCD -näytöltä voi ihastella esimerkiksi tasomittareita. Säätö hoituu potikoilla, ja bittien muuttamisesta analogiseen muotoon vastaa kahdeksankanavainen 9038PRO DAC, jonka Time Domain Jitter Eliminator -tekniikan tehtävä on pitää digihäiriöt kurissa. DA-muunninpiiri pystyy 32 bitin ja 768 kilohertsin pcm-laatuun ja 22,5 megahertsin dsd-toistoon.

9000CDT-pyörittimessä ei ole omaa DA-muunninta, joten se hyödyntää vahvistimessa olevaa. Pyöritysmekanismin lukupään luvataan olevan tarkka ja kelkan vähäkitkainen. Puskurimuisti on selättämässä lukuvirheitä ja jitteriä vastaan taistelee kideoskillaattori.

CD-pyörittimessä on vahvistimen tapaan alumiininen kotelo sekä 4,3 tuuman näyttö. Pyöritysmekanismi on sijoitettu omaan elektromagneettisesti suojattuun koteloonsa ja se on varustettu omalla virtalähteellä. Äänen pitäisi siis oleman puhdasta.

Audiolab 9000A-vahvistin maksaa Suomessa 2 290 euroa ja 9000CDT-pyöritin 1 150 euroa.

audiolab.co.uk

audelec.fi