Erityisesti vahvistimillaan legendaarista mainetta niittänyt brittiläinen Audiolab on esitellyt kolmesta laitteesta koostuvan 7000-sarjan. Se sijoittuu edullisimman 6000-sarjan yläpuolelle mutta 8300-sarjan ja 9000-sarjan alapuolelle keskihintaluokkaan. Siihen on poimittu elementtejä sekä edullisemmista että kalliimmista malleista. Kaikissa kolmessa on esimerkiksi 2,8 tuuman värinäyttö.

7000A-vahvistin on varustettu 6000A:n tavoin kolmella linjatasoisella sisääntulolla. MM-phonoastekin löytyy, mutta sitä on paranneltu, samoin kuin Bluetooth on varustettu aptX:n sijaan aptX HD -koodekilla. Optisia liitäntöjä ja koaksiaalisia liitäntöjä on pikkusisaruksen tapaan molempia kaksi. Lisäksi mukana on USB-B, johon voi yhdistää tietokoneen, sekä HDMI ARC television liittämistä varten. Se tukee PCM-toistoa 32 bitin ja 768 kilohertsin laadulla sekä dsd512:ta.

Muuntamisesta pitää huolen Sabren ES9038Q2M-siru, ja sen jälkeen on sama aktiivisuodin kuin 9000A-referenssimallissa. Tehoa luvataan AB-luokassa 70 wattia per kanava. Rengasmuuntaja on järeämpi 250 VA:n versio 6000A:n 200 VA:iin verrattuna. Vahvistinta voi käyttää joko integroituna, päätteenä tai esivahvistin/dacina. Tuettuna on MQA ja Roon.

7000CDT-cd-pyörittimessä on levykelkka 6000CDT:n aukon sijaan. Virtalähde on varustettu parannetulla rengasmuuntajalla. Piiristön suojausta on niin ikään parannettu. Tarjolla on koaksiaalinen ja optinen lähtö sekä USB-A-sisääntulo ulkoiselta kovalevyltä toistoa varten. Jitterin poistoon on kiinnitetty myös huomiota suunnittelussa.

7000N Play -verkkosoittimen luvataan olevan huomattava parannus 6000N Playhin verrattuna. Se perustuu DTS Play-Fi-monihuonealustaan, josta löytyy kattava valikoima suoratoistopalveluita, AirPlay 2, DLNA ja Spotify Connect. Da-muunninpiiri on sama kuin 7000A-vahvistimessakin. Liitännät löytyvät optisena, koaksiaalisena ja analogisena rca:na. Näyttö on kooltaan 2,8 tuumaa.

Värivaihtoehdot ovat musta ja hopeanharmaa. Hinnat ja saatavuus eivät ole vielä Suomen osalta tiedossa.

audiolab.co.uk

audelec.fi