Teknologian kehitys on nopeaa ja sen seuraaminen voi olla haastavaa: uusia innovaatioita syntyy jatkuvasti ja on lähes mahdotonta ehtiä mukaan jokaiseen trendiin. Tässä artikkelissa kerromme viisi vinkkiä siihen, miten pysyt kartalla teknologian uusista tuulista ja löydät juuri itsellesi parhaat laitteet kokeiltavaksi.

Uusimpien laitteiden hankkiminen voi tulla kalliiksi – hyödynnä alennukset tai osta laite käytettynä

Uusimpien laitteiden hankkiminen voi tulla kalliiksi, etenkin, jos tähtäimessä viimeisin uutuus. Koska teknologian kehitys on nopeaa ja markkinat pyörivät vauhdilla, on myös laitteiden elinkaari normaalia lyhyempi. Tämä tarkoittaa sitä, että melko uusia laitteita voi löytää käytettynä ja hyvälaatuisina jo pian niiden julkaisun jälkeen.

On myös hyvä hyödyntää alennuksia ja tarjouksia, joita verkkokaupat ja liikkeet tarjoavat. Näihin tarjouksiin törmää useimmiten esimerkiksi ennen juhlapyhiä ja Black Friday -päivänä. Tarjouksista pysyy ajantasalla parhaiten liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi. Joskus on kannattavaa ottaa pieni laina, jotta isomman hankinnan voi tehdä. Silloin on syytä ottaa käyttöön Omalaina -vertailupalvelu, joka kilpailuttaa lainantarjoajat. Lainaa on viisasta ottaa vain silloin, kun voi olla varma, että sen saa maksettua takaisin.

Seuraa keskustelua ja pysy kärryillä siitä, mitä tapahtuu

Pysyäkseen kärryillä uusimmista innovaatioista ja teknologian kehityksestä, on hyvä seurata alalla käytävää keskustelua ja uusien tuotteiden lanseeraamista. Ota seurantaan esimerkiksi suosikkivalmistajasi Instagram-tili tai seuraa tubettajia, jotka vloggaavat uutuuksista aktiivisesti. Applen tuotteista kiinnostuneiden kannattaa ottaa seurantaan MacRumors, iGeeksBlogs tai iJustine, jotka pitävät seuraajansa ajan tasalla Applen uusimmista innovaatioista.

Lainaa laite ennen sen ostamista

Uusien laitteiden kokeileminen voi olla hauskaa ja opettavaista, sekä kaiken lisäksi säästää sinulta hukkaostoksia! Jos haaveilet vaikkapa ikiomasta dronesta, kannattaa sellaista testata ennen ostamista. Kokeilemalla voit tutustua uusiin teknologioihin ja niiden toimintaperiaatteisiin. Perehdy lainassa olevaan laitteeseen huolellisesti ja tutki sen ominaisuuksia ja toimintoja. Ennen ostopäätöksen tekoa on hyvä pohtia, onko laite sopiva omiin tarpeisiisi: onko se tarpeeksi kevyt, ammattimainen tai helppo käyttää.

Hyödynnä älylaitteita kotonasi

Älylaitteet voivat tuoda kotiisi paljon lisäarvoa. Ne auttava hallitsemaan kodin eri laitteita, kuten stereoita ja televisiota, tehden arjesta hieman kevyempää. Soita suosikkimusiikkia tai striimaa suosikkiohjelmia verkosta helposti yhdellä napin painalluksella – helppoa ja mukavaa! Myös älyvalaistus on yksi nousussa oleva trendi, joka tunnelmavalaistuksen luomisen lisäksi, auttaa säästämään energiaa reagoimalla valon tarpeeseen.

Tekoäly tulee – hyödynnä sitä jo nyt!

Tekoäly tarjoaa monia mahdollisuuksia, jotka voivat helpottaa ja parantaa elämäämme. Tekoäly voi esimerkiksi, auttaa löytämään ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin, optimoimaan tuotantoprosesseja ja analysoimaan dataa. Omassa arjessa tekoälyn apua voi käyttää vaikkapa puutarhan tai liikuntarutiinin suunnittelussa tai jopa kuvien luonnissa! Keskustelu tekoälystä käy kuumana ja onkin mielenkiintoista päästä mukaan seuraamaan, millaisia kehitysloikkia tekoälyn kanssa tullaan seuraavina vuosina näkemään.