Google on julkaissut tietoja tulevasta Android 14 -päivityksestä televisioille. Tämä päivitys tuo mukanaan parannuksia suorituskykyyn, uusia ominaisuuksia ja energiansäästötiloja. Android TV -laitteita on nyt 220 miljoonaa aktiivisessa käytössä, mikä on 47 prosentin kasvu vuodessa.

Android 14 tuo “nopeamman ja responsiivisemman TV-kokemuksen”. Uutena ominaisuutena tulee myös kuva kuvassa -tuki, joka mahdollistaa useamman sisällön seuraamisen samanaikaisesti. Tämä ominaisuus on saatavilla valituissa Android 14 -televisiomalleissa, mutta tarkempia tietoja yhteensopivista sovelluksista ei ole vielä annettu.

Android 14 tarjoaa kolme uutta energiansäästötilaa:

1. Vähäisen virran tila: Kytkee pois television verkkoyhteyden sen ollessa valmiustilassa tai muun lähteen käytössä.
2. Korkean energiankulutuksen tila: Verkkotoiminnot ja Google Home -toiminnallisuus pysyvät käytössä taustalla.
3. Optimoitu tila: Mahdollistaa television herättämisen Google Cast -toiminnolla Wi-Fin kautta, mutta ei Ethernet-yhteydellä. Google Assistant on myös käytettävissä.

Päivitys tuo uusia helppokäyttötoimintoja, kuten värien korjauksen, parannetut tekstivaihtoehdot ja paremman navigaation, mikä tekee televisioiden käytöstä entistä sujuvampaa.

Google on tuonut kehittäjille Compose for TV:n, joka sisältää työkaluja parempien sovellusten luomiseksi Android-televisioille. Lisäksi Google TV -ohjelmisto, joka rakentuu Android TV:n päälle, käyttää jatkossa Gemini-tekoälymalleja luomaan yhteenvetoja, ehdotuksia ja käännöksiä.

Google TV -laitteet voivat jatkossa toimia älykodin keskuksena. Tämä tuki tulee Chromecast with Google TV:lle sekä valituille Google TV:llä ja Android 14:llä varustetuille televisioille. Google avaa myös Google Home -rajapinnat sovelluskehittäjille, mikä mahdollistaa älykotitoimintojen hyödyntämisen sovelluksissa. Esimerkiksi ruokakuljetussovellus voisi käyttää kodin ulkovaloja, jolloin valot syttyvät ruokalähetin lähestyessä.

Android 14 tuo merkittäviä parannuksia televisioiden käyttökokemukseen ja energiansäästöön. Uudet ominaisuudet, kuten kuva kuvassa -tuki ja monipuoliset energiansäästötilat, tekevät päivityksestä merkittävän. Lisäksi kehittäjille suunnatut työkalut ja älykotitoiminnot laajentavat televisioiden käyttömahdollisuuksia entisestään.