Teksti AVPlus-Toimitus Kuvat Huawei

Huawei on tuonut Suomen markkinoille uuden Huawei Watch D2 -älykellon, joka tarjoaa entistä tarkemman verenpaineen mittaustoiminnon. Tämä tyylikäs ja monipuolinen kello mittaa verenpaineen ranteesta ja sisältää lisäksi laajan valikoiman muita terveydenseurantaominaisuuksia, kuten sykemittauksen, EKG ja unen seurannan.

Huawein syyskuussa julkistama toisen sukupolven verenpaineen mittaustoiminnolla varustettu älykello, Huawei Watch D2, on saapunut Suomen markkinoille. Laite on saatavilla 10. lokakuuta alkaen suositushintaan 449 euroa.

Ensimmäinen Huawei Watch D julkaistiin alun perin Kiinassa joulukuussa 2021, ja se saapui Suomen markkinoille marraskuussa 2022. Yhtiön mukaan Watch D -sarjan kelloilla on tähän mennessä tehty yli 200 miljoonaa verenpainemittausta.

Olemme testanneet Huawei Watch D -älykelloa jo heinäkuun alussa. Kyseessä oli tämän uuden D2-mallin edeltäjä, jossa verenpainemittari oli ensimmäistä kertaa fyysisesti integroitu älykelloon. Voit lukea kokeiluartikkelin seuraavasta linkistä: Huawei Watch D -älykello fyysisellä verenpainemittarilla.

Tyylikkäämpi ja kevyempi muotoilu

Uusi Huawei Watch D2 erottuu edeltäjästään tyylikkäämmällä muotoilullaan. Alumiinirunkoinen kello on noin 10 prosenttia kevyempi kuin aiempi malli, mikä tekee siitä miellyttävämmän käyttää pitkäänkin.

Kello on saatavilla kahdessa eri värivaihtoehdossa: musta, jossa on fluoroelastomeeriranneke, ja kulta, jossa on komposiittinahkainen ranneke. Kello painaa noin 40 grammaa ilman ranneketta, ja sen mitat ovat 48 x 38 x 13,3 millimetriä.

Parannettu tarkkuus verenpaineen mittauksessa

Huawei Watch D2 mittaa verenpainetta käyttäen ranteen ympärille kiertyvää ilmatyynyä, joka täyttyy ja puristaa rannetta mittauksen aikana. Tämä menetelmä mahdollistaa sekä systolisen että diastolisen verenpaineen mittaamisen. Yhtiön mukaan uuden mallin verenpainemittaus on 10 prosenttia tarkempi kuin alkuperäisessä mallissa.

Uutuutena Watch D2 on ambulatorinen verenpaineen mittaus, joka mahdollistaa verenpaineen seuraamisen ympäri vuorokauden valitun aikavälin mukaan (15, 20, 30, 45 tai 60 minuutin välein). Laite suorittaa automaattiset mittaukset myös yöllä, tarjoten näin keskimääräiset verenpainelukemat sekä päivä- että yöajalta, yhdessä syketietojen kanssa.

Ensimmäinen sertifioitu ranteessa käytettävä verenpainemittari

Huawei Watch D2 on maailman ensimmäinen älykello, joka on saanut sekä NMPA- että MDR-sertifioinnit ambulatoriselle verenpaineen seurannalle. Tämä tekee siitä edistyksellisen ratkaisun terveyden seurannan näkökulmasta.

Säännöllinen verenpaineen mittaus on tärkeää, sillä korkea verenpaine voi kehittyä ilman selkeitä oireita, mutta se saattaa johtaa vakaviin terveysongelmiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin. Varhainen havaitseminen ja seuranta voivat auttaa ehkäisemään komplikaatioita.

Monipuoliset terveydenseurantatoiminnot

Verenpainemittausten lisäksi Huawei Watch D2 tarjoaa kattavat terveydenseurantatoiminnot. Mukana ovat optinen sykemittaus, veren happipitoisuuden mittaus, EKG-mittaus, valtimoiden jäykkyyden tunnistus sekä varoitus eteisvärinästä. Kello mittaa myös ihon lämpötilaa ja tukee unen ja stressin seurantaa.

Uusi Huawei TruSense -mittausjärjestelmä parantaa laitteen tarkkuutta ja luotettavuutta. Uudistettu sensorimoduuli hyödyntää monialueista rakennetta ja entistä parempaa lasia, joka parantaa signaalien laatua. TruSensen ansiosta sykemittauksen tarkkuus on yli 98 prosenttia ja veren happipitoisuuden mittauksen virhemarginaali on alle kaksi prosenttia.

Harjoitustilat ja tekniset ominaisuudet

Huawei Watch D2 tukee yli 80 erilaista harjoitustilaa. Tämä määrä on hieman vähäisempi kuin monissa muissa Huawein älykelloissa, sillä Watch D2 keskittyy erityisesti terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan.

Kellossa on 1,82 tuuman AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus on 480 x 408 pikseliä (PPI 347) ja huippukirkkaus 1 500 nitiä. Kello sisältää pyöritettävän kruunupainikkeen ja toisen sivupainikkeen. Lisäksi kellossa on kaiutin ja mikrofoni, jotka mahdollistavat puhelujen hoitamisen paritetun älypuhelimen kautta.

Huawei Watch D2 akunkesto on tyypillisessä käytössä noin kuusi päivää, ja kello on IP68-luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi, mikä tekee siitä kestävän kumppanin päivittäisessä käytössä.

Laite on yhteensopiva sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa, kuten muutkin Huawein älykellot.

Lisätiedot consumer.huawei.com