Koonnut AVPlus-toimitus

Tässä jälleen neljä valtavasta sovellusten massasta poimimaamme älylaitesovellusta, joista saattaa olla hyötyä - olipa kiinnostuksesi missä tahansa, löydät täältä jotain uutta ja innostavaa - tai sitten ei...

TekstiTV

Kesälomallakin on tärkeää pysyä kärryillä maailman asioista, mutta kieltämättä isojen sanoma- ja iltapäivälehtien verkkosivut ja sovellukset saattavat iskeä rentoutusta kaipaavalle mielelle vähän liian suuren informaatioähkyn. Jos haluat tietää vain kaiken keskeisimmän etkä yhtään sen enempää mitään spekulaatioita ja analyysejä, kaikista paras tapa saada tärkeimmät uutiset silmäiltäväksi hetkessä on vanha kunnon teksti-tv – jonka saa kätevästi ladattua myös iOS-ja Android-laitteille ilmaiseksi. Sen avulla näet vain senhetkiset tärkeimmät uutisotsikot lyhyiksi virkkeiksi ja parin kappaleen jutuiksi tiivistettynä. Näin vältyt liialliselta informaatiotulvalta ja saat sen sijaan nauttia myös pienestä nostalgiapläjäyksestä. Kaiken lisäksi, alkuperäisen teksti-tv:n tavoin, silmätkin lepäävät, kun visuaalinen puoli on 24/7 yötilassa!

   

Radioplayer

Vaikka Suomen luonnossa on kesäaikaan omasta takaa varmasti toimiva soundtrack ja taskussa olisi suoratoistopalveluiden kautta pääsy kymmeniin miljooniin kappaleisiin, kyllä radio on silti aina radio. Kuratoidut musiikkivalinnat, ajankohtaisten aiheiden käsittely sekä tasaisin väliajoin pamahtavat uutislähetykset rytmittävät niin työskentelyä kuin vapaa-ajankin viettoa mukavasti. Android- ja Apple-laitteille ladattava Radioplayer-sovellus tarjoavat kaikki keskeiset kotimaiset radiokanavat kuunneltavaksesi missä ja milloin tahansa. Sen kautta on mahdollista kuunnella esimerkiksi oman alueen Ylen kanavia, vaikka olisit reissussa missä tahansa! Molemmat sovellukset ovat ilmaisia ja todella helppokäyttöisiä.

   

AllTrails: Hike, Bike & Run

Kesä on parasta aikaa monenmoiseen ulkoiluun. Mutta mihin mennä, jos ne omat reitit ovat tulleet jo liiankin tutuksi? Tässä apua ja vinkkejä voi saada esimerkiksi AllTrails-sovelluksesta, joka tarjoaa globaalissa mittakaavassa erilaisia ulkoilu- ja virkistysreittejä erilaisiin liikuntalajeihin kiireettömästä patikoinnista juoksuun ja pyöräilyyn. Tarjolla on peräti 400 000 reitin kasvava kirjasto sekä muiden käyttäjien lisäämät tiedot ja neuvot, joten sovelluksen avulla on mahdollista suunnitella retkiä melkeinpä minne päin maailmaa tahansa. AllTrails on saatavilla ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteille.

   

Kitchen Stories: Easy Recipes

Kesälläkin on hyvä pitää mielessä, että hyvään ja ravitsevaan ruokaan panostaminen kannattaa aina, vaikka grillailun houkutus onkin alati läsnä. Mutta mistä lähteä liikkeelle, jos silmissä kiiluu pelkästään pekonirullat ja makkarat? Android- ja iOS-laitteille ilmaiseksi saatavilla oleva Kitchen Stories: Easy Recipes on kaikille sopiva, helppo ja yksinkertainen kokkaussovellus, joka tarjoilee käyttäjälleen joka päivä uusia reseptejä, opastaa videomuodossa tai perinteisellä tyylillä ruoan valmistuksessa sekä sallii omien reseptien jakamisen muille. Tämän sovelluksen avulla kuka tahansa voi parantaa paitsi ruoanlaittotaitojaan myös ravitsemuspuoltaan yleensä!