Brittiläinen highend-merkki Naim on tehnyt uuden aluevaltauksen. Solstice on ensimmäinen vinyylisoitin valmistajan 50-vuotisella taipaleella. Solstice Special Edition -setin mukana tulee uuden sukupolven versio Naim Aro -äänivarresta, MC-mallinen Equinox-äänirasia, Solstice-sarjaan kuuluvat Phono-etuaste ja virtalähde, tykötarpeita sekä juhlakirja ja True Stereo -albumi.

Phonoaste ja virtalähte on valmistettu käsin Salisburyssä Naimin tehtailla. Levysoitin, äänivarsi ja äänirasia taas valmistuvat Clearaudion tehtailla. Levysoittimen kehitystyön kimpussa on hääritty yli kahden vuoden ajan. Levysoittimen plintti on valmistettu 47 erillisestä puukerroksesta. Levylautanen on valmistettu suurimassaisesta, kiillotetusta alumiinista, joka pyörii magneettilaakerin varassa.

Aro-äänivarren Solstice Special Edition -versiossa päivitetty esimerkiksi materiaaleja sekä korkeus- ja atsimuuttisäätöä. Equinox MC -äänirasian kotelo on valmistettu yhdestä aihiosta. NVC TT -phonoasteessa on pyritty hyvän äänenlaadun lisäksi helppouteen ja joustavuuteen. Siinä on A-luokan dedikoidut vahvistinpiirit MC- ja MM-rasioita varten. Virransyötön luvataan olevan tasaista ja vakaata. NPX TT -virtalähde huolehtii sekä levysoittimen että phonoasteen virrasta.

Kattavaan varustesettiin kuuluu muun muassa digitaalinen neulapaino ja vesivaaka.

Hintaa setillä on 17 000 euroa ja sitä valmistetaan 500 kappaleen rajoitettu erä.

www.naimaudio.com

www.kruunuradio.fi