Hollantilainen van den Hul on julkistanut uuden lippulaivamallin eli Colibri XGW Signature Stradivarius -äänirasian. Colibri-sarja esiteltiin 90-luvun puolivälissä. Sittemmin sarja on päivitetty useaan kertaan, mutta se on liihotellut aina valmistajan malliston kärkimallina.

Rasia on valmistettu kiharasyisestä brasilianpuusta, joka on tiheää ja jota on käytetty jousisoittimien jousien raaka-aineena. Se on käsitelty Stradivarius formula -lakkauksella, jota valmistaja kokeili ensimmäisen kerran Crimson-mallissa. Lakkaukseen inspiraatio on otettu Stradivarius-viulujen pintakäsittelystä. Jokaisen kolmesta lakkakerroksesta on annettu kuivua ja kovettua useita viikkoja. Valmistajan mukaan se auttaa eliminoimaan seisovat aallot ja vähentämään resonanssia.

Lähtöjännite uutuudessa on mc-rasiaksi korkea eli 1,1 millivolttia, sillä magneetti on tavalliseen Colibri-rasiaan verrattuna voimakkuudeltaan kaksinkertainen ja puhekelat voimakkuudeltaan kolminkertaiset. Äänirasiat on valmistettu käsin ja ne voidaan räätälöidä asiakkaan laitteiston sekä musiikki- ja soundimieltymysten mukaiseksi. Neulavarsi on boronia ja neula valmistajan omaa tekoa.

Suomen-hintaa ei ole ilmoitettu, mutta kaikki van den Hulin tuotteet ovat tilattavissa maahantuojan kautta. Hintaan vaikuttavat myös asiakkaan räätälöintitoiveet. Viitettä hintaluokasta kertoo, että Britanniassa rasia maksaa 7 450 puntaa.

Taajuusalue: 10 Hz – 50 000 Hz
Neulapaino: 1,35–1,5 grammaa
Kanavatasapaino: < 0,2 desibeliä Kanavaerottelu: 40 desibeliä Kuormaimpedanssi: 50–600 ohmia www.vandenhul.com

www.ah-hifisystems.fi