Norjan highend-ylpeys Hegel on esitellyt vahvistinsarjan, joka perustuu 150 watin korkeavirtaisille AB-luokan monoblokkimoduuleille. Niiden luvataan pystyvän ajamaan periaatteessa mitä tahansa kaiutinta täysipainoisesti järeiden erillisten rengasmuuntajien ansiosta. Vahvistinsarja on suunnattu erityisesti kotiteatterikäyttöön.

C53-mallissa 150 watin blokkeja on kolme, C54:ssä neljä ja C55:ssä viisi. Moduulien pitäisi pystymän myös 300 wattiin neljä ohmin kuormalla ja 550 watin tehoon kahden ohmin kuormalla. Vahvistimissa on Hegelin SoundEngine2 -teknologian tuorein versio, jonka luvataan kumoavan kaikki säröt, jotka syntyvät vahvistimen piiristössä – hieman vastamelutoiminnon tapaan.

Uutuusmalleissa käytetään samaa konseptia kuin H30-monoblokin pääteasteessa. Siinä on myös 50 prosenttia enemmän päätetransistoreja kuin H190-mallissa. Mukana tulee räkkikiinnikkeet. Joka kanavan vaiheen voi myös vaihtaa sekä säätää asetuksia. Blokeissa on linjatasoinen rca- ja balansoitu xlr-sisääntuloliitäntä sekä herätevirran tulot ja lähdöt.

Hinnoista ja saatavuudesta Suomessa ei ole tietoa. Yhdysvalloissa hinnat alkavat 6 000 dollarista.

www.hegel.com