Alcatel tykitti MWC-messuilla uutuuspuhelimia edulliseen hintaluokkaan. Se julkisti peräti viisi uutta mallia, joista kalleinkin on näillä näkymin alle kolmensadan euron hintainen.

Edullisin 1X sijoittunee alle sadan euron hintaluokkaan. Se pyörittää käyttöjärjestelmänään Android 8 Oreon Go-versiota, joka on suunniteltu vaatimattomammalla tekniikalla varustetuille älypuhelimille ja sisältää myös kevyemmät Go-versiot Googlen suosituimmista sovelluksista.

Näyttö on 5,7 tuuman kokoinen leveällä 19:8-kuvasuhteella ja vaatimattomalla 960 x 480 pikselin resoluutiolla. Takakameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja etukameran viisi. Järjestelmäpiiri on MediaTekin 6739. Keskusmuistia on 1 tai 2 gigatavua ja tallennustilaa 16 gigatavua. Saataville on tulossa myös malli, jossa on sormenjälkilukija ja Face Key –kasvontunnistus. Värivaihtoehtoina on valkoinen/kulta, musta ja valkoinen/ruusukulta.

Alcatel 3:sta puolestaan ilmestyi kolme mallia – 3, 3X ja 3V. Niistä 3-mallin näyttö on 5,5 tuuman kokoinen ja varustettu 18:9-kuvasuhteella. Tarkkuutta löytyy 1 440 x 720 pikseliä. Järjestelmäpiiri on MediaTekin 6739. Keskusmuistia on melko vaatimattomat 2 gigatavua ja tallennustilan koko on 16 gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan 3 000 milliampeerituntia. Takana on 13 megapikselin kokoinen kamera sekä sormenjälkilukija. Etukamerassa kenno on 5 megapikselin kokoinen. Puhelimessa on myös Face Key -kasvontunnistus. Värivaihtoehdot ovat musta, musta/sininen ja valkoinen/kulta.

Alcatel 3X:ssä on takana kaksoiskamera, jonka pääkamera on 13-megapikselinen ja kakkoskamera 5 megapikselin tarkkuudella. Edessä taas on viiden megapikselin kamera, jonka tarkkuus nousee ohjelmiston ansiosta 8 megapikseliin. Järjestelmäpiirinä on MediaTekin 6739, joka on neliytiminen. Keskusmuistia on versiosta riippuen 2 tai 3 gigatavua, tallennustilaa taas 16 tai 32 gigatavua. Käyttöjärjestelmä on vanhempi Android 7.0 Nougat. Värivaihtoehdot ovat musta, musta/sininen ja valkoinen/kulta.

Alcatel 3V:ssa on on 6 tuuman näyttö, jonka kuvasuhde on 18:9 ja tarkkuus 2160 x 1080. Takana on kaksoiskamera, jossa on 13 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin kakkoskamera. Etukamera on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä, mutta ohjelmisto avittaa nostamaan sen 8 megapikseliin. Puhelimessa on muotokuvatila. Suoritin on MediaTek 8735A. Keskusmuistia puhelimessa on 2 gigatavua ja tallennustilaa 16 tai 32 gigatavua riippuen versiosta. Akussa on 3 000 milliampeerituntia kapasiteettia. Värivaihtoehdot ovat musta, musta/sininen ja valkoinen/kulta.

Alcatel 5 on uutuuksista kallein. Siinä on 5,7 tuuman kokoinen näyttö, jonka kuvasuhde on lippulaivahenkisesti 18:9 ja resoluutio 1 440 x 720 pikseliä. Takana on yksi kamera, jonka kenno on 13 megapikselin kokoinen. Puhelimen ohjelmiston avulla sillä pystyy ottamaan kuitenkin 16 megapikselin kuvia. Selfiekamerassa taas on 13 megapikselin pääkameran lisäksi 5 megapikselin laajakulmainen kakkoskamera. Etukamera on varustettu led-salamalla.

Järjestelmäpiiri on kahdeksalla ytimellä varustettu MediaTek 6750. Keskusmuistia on 2 tai 3 gigatavua. Sisäisen tallennustilan koko on 16 tai 32 gigaa ja se on laajennettavissa muistikortilla. Takana on sormenjälkilukija, ja lisäksi puhelin tukee Face Key -kasvojentunnistusta. Erikoista sormenjälkilukijassa on, että siinä eri sormille pystyy ohjelmoimaan eri toimintoja. Ainakin julkaisuvaiheessa puhelimessa on muutamia muita Alcatelin uutuuspuhelimia iäkkäämpi Android 7 Nougat. Värivaihtoehdot ovat musta ja kulta.

eu.alcatelmobile.com