Mikrossa ruokia lämmittäessä ruoka jää usein haaleaksi tai polttaa näpit. Jos on epävarma kypsennysajasta, niin vaihtoehtoina on joko kypsentää ruoka varmuuden vuoksi kitalakea polttavan kuumaksi tai testata kymmenen sekunnin välein, joko ruoka olisi sopivan lämpöistä.

Oululainen Wiciot on kehittänyt ratkaisuksi älymikrokuvun ja -tuttipullon. Niissä on lämpösensori, joka tarkkailee ruoan lämpötilaa. Mikroaaltouunin oveen puolestaan kiinnitetään näyttö, josta voi valita halutun tavoitelämpötilan. Kun ruoka on oikean lämpöistä, laite piippaa.

Laitteen luvataan säästävän myös energiaa, sillä valmistaja ilmoittaa keksinnön vähentävän mikroaaltouunien aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä 10 prosenttia. Sensori saa tarvitsemansa energia mikroaalloista. Näytössä on akku, jonka luvataan kestävän jopa vuoden. Laitteen joukkorahoituskierros Indiegogo-palvelussa on alkanut tänään ja kestää kaksi kuukautta. Tavoitteena on saada kokoon 25 000 dollaria.

Palvelussa on saatavilla kolme erilaista pakettia. Cmicro Basic Setissä on sensori, näyttö ja mikrokupu. Sen hinta on ennakkotilaajille 69 dollaria. Tuttipullon lämmittäminen on erityisen tarkkaa puuhaa. Sitä varten on Cmicro Baby Set, jossa on sensorin ja näytön lisäksi älytuttipullo. Siitä pyydetään 74 dollaria. Kaiken kattavassa Cmicro All-Inclusive Setissä on 89 dollarin hintaan sensori, näyttö, kupu ja tuttipullo. Myöhemmin luvassa on myös kansia tiettyjä kuppeja varten.

Ennakkotilaajalle hinnat ovat 10 dollaria normaalihintaa edullisemmat. Hinnat sisältävät toimituskulut Suomeen. Valmistuksen kaavaillaan alkavan toukokuussa ja toimitusten elokuussa.

Cmicron Indiegogo-joukkorahoituskampanja löytyy täältä.

www.cmicro.io