Sveitsiläinen Sequent on kehittänyt älykellon, joka lataa itsensä käyttäjänsä liike-energialla. Älykellojen tyypillinen ongelma on vaatimaton akunkesto, etenkin jos kelloa pitää mielellään jatkuvasti ranteessa. Monet valmistajat ovat kehittäneet tästä syystä niin sanottuja hybridikelloja, joissa älykello-ominaisuudet yhdistyvät analogiseen kellotekniikkaan.

Liike-energialla latautuvat kellot eivät nekään ole itsessään uutta. Sellaisia on ollut tarjolla perinteisissä kelloissa lähemmäs kolmenkymmenen vuoden ajan. Idea kuulostaa sopivalta älykelloihinkin, sillä usein älykelloja käyttävät liikkumista harrastavat ihmiset. Sequent lupaa, että yhden päivän latauskäytöllä kellossa riittää ytyä sadaksi päiväksi lepotilassa.

Kello sisältää perinteisiä älykellojen ominaisuuksia kuten sykemittarin ja GPS-seurannan. Se on yhteensopiva iOS- ja Android -käyttöjärjestelmien kanssa. Siinä on oma sovelluksensa, jonka kanssa kello kommunikoi bluetoothin kautta.

Halvimmillaan kellon saa tukemalla joukkorahoituskampanjaa 189 dollarilla. Kampanja on jo saavuttanut tavoitteensa, vaikka sitä on lähes kuukauden verran jäljellä. Tällä tietoa toimituksien lupaillaan alkavan joulukuussa.

Kellon Kickstarter-joukkorahoitussivulle pääset tästä. Kellosta kirjoittivat Neowin ja Phonearena.