Amazon on julkistanut uuden Echo Studio -älykaiuttimen. Erikoisen siitä tekee se, että kaiutin on varustettu ylöspäin suunnatulla Dolby Atmos -kaiuttimella. Amazonin älykaiuttimet eivät ole tunnettuja äänenlaadustaan, mutta uutuusmallin luvataan olevan tähän mennessä paras. Sen on tarkoitus siivittää äskettäin esiteltyä Amazon Music HD -suoratoistoa.

Ainakin numerotietojen perusteella äänenlaatu vaikuttaa Echo Studiossa aivan lupaavalta, sillä siinä on 24 bitin DA-muunnin, joka tukee häviötöntä toistoa enimmillään 192 kilohertsin näytteenottotaajuudella. Kaiuttimessa on keskiäänielementit vasemmalla, oikealla ja ylhäällä, diskanttielementti ja 5,25 tuuman bassoelementti refleksiportilla.

Amazonin suoratoistopalvelussa on tarjolla CD-tasoista musiikkia 50 miljoonan kappaleen verran. Verkkokauppajätti kutsuu sitä HD-tasoiseksi. Lisäksi häviöttömällä Ultra HD -laadulla on tarjolla miljoonia kappaleita. Dolby Atmos -äänen ohella kaiutin tukee Sonyn 360 Reality Audiota. Amazon on tehnyt yhteistyötä Universal Music Groupin ja Warner Music Groupin kanssa tuodakseen palveluun myös surround- ja Dolby Atmos -ääntä.

Kaiuttimen voi yhdistää myös ainakin Amazonin omaan 4K Fire -televisioon Dolby Atmos -äänen toistamiseksi. Kahdesta kaiuttimesta voi muodostaa myös stereoparin. Toistaiseksi Echo-kaiuttimien saatavuus Suomessa on ollut rajallista ja todennäköisesti uutta Echo Studiota saa Suomeen ainoastaan ulkomailta tilaamalla. Dollareissa hinta on 199,99 euroa.