Canon on esitellyt uuden kompaktin ja kevyen EOS M200 -kameran, joka on M100-mallin seuraaja uusilla ominaisuuksilla varustettuna. Siinä on sama 24,1 megapikselin APS-C-kenno, mutta Digic 8 -kuvaprosessori on uusi.

Prosessoripäivityksen voimin kamera kykenee Dual Pixel CMOS -automaattitarkennukseen joka on varustettu silmäntunnistuksella. Valittavia automaattitarkennuspisteitä on tarjolla 123 aiemman 49:n sijaan. Tarkennuksen luvataan onnistuvan -4 EV valossa.

Kenties merkittävimpänä uudistuksena prosessoripäivitys tuo myös 4K-videon tallennuksen 24p-laadulla, mutta se onnistuu vain 1,6-kertaisella crop-suhteella, jolloin esimerkiksi 15–45 millimetrin kittilinssi muuttuu 4K-kuvauksessa 38–115-millimetriseksi. Niinpä aivan laajakulmaisimpia kuvakulmia ei ole saatavilla. Kuvaa voidaan tallentaa ja toistaa myös pystysuunnassa. Lisäksi HD-tarkkuudella voi kuvata 120 kuvan sekuntitahdilla.

Kamera on suunnattu etenkin älypuhelimella kuvaamisesta ensimmäiseen järjestelmäkameraan siirtyville. M200:n runko ja näppäinasettelu on sama kuin ennenkin, samoin taskuun mahtuva koko ja selfie-näyttö. Kameraa hallitaan pitkälti kosketusnäytöltä, sillä fyysisiä hallintanäppäimiä on vähän.

Kuvat saa jaettua älylaitteelle Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteydellä Camera Connect -sovelluksen avulla. Sen avulla kuvat pystyy siirtämään automaattisesti ja jakamaan sekä etäohjaamaan kameraa. Creative Assist -ominaisuus tuo mukanaan tehosteita, suodattimia ja värinsäätötyökaluja kuvauksen aikana tai sen jälkeen.

Canon EOS M200 tulee saataville lokakuussa pakettina yhdessä EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM -objektiivin kanssa. Suositushinta on 629 euroa. Objektiiveista kameran kanssa yhteensopivia ovat EF-M-sarjalaiset. Sovittimen avulla siinä toimivat myös EF- ja EF-S-objektiivit. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.

www.canon.fi