Suomessa kuuminta älykaiutinbuumia on jouduttu suurelta osin seuraamaan sivusta, sillä Amazon Echo ja Google Home eivät ole olleet täällä saatavana. Vuodenvaihteen jälkeen myös Applen ensimmäinen älykaiutin saattaa sekoittaa tilannetta.

Amazon näyttää nyt käynnistäneen täyden rintaman hyökkäyksen, sillä se laajentaa Amazon Music Unlimited -musiikkipalvelunsa ja Echo-älykaiuttimiensa saatavuuden 28 uuteen maahan, mukana myös Suomi.

Amazon Music Unlimitediä voi käyttää Android- ja iOS-mobiililaitteilla sekä Mac- ja PC-työpöytäsovelluksilla. Sitä voi käyttää myös verkkoselaimen kautta. Kuukausihinta on 9,99 euroa. Perhetilauksen kuudelle hengelle saa 14,99 eurolla. Echo-tilaustavassa palvelua voi käyttää yhdellä Echo-laitteella 3,99 euron kuukausihinnalla. Amazon Music Unlimitedissa kappaleita reilut 40 miljoonaa.

Echo-älykaiuttimien hinnat ovat seuraavat:
Echo Dot: 59,99 €
Echo: 100 €
Echo Plus: 150 €
Echo Show: 220 €, sisältää seitsemän tuuman näytön ja pystyy videopuheluihin.

Kaikki Echo-kaiuttimet tottelevat Alexa-puheohjausta. Toistaiseksi ei ole ainakaan ilmoitettu, että Alexa-puheohjaus olisi saatavilla Suomeksi, joten englannin kielen täytyy olla jossain määrin hallussa.

www.amazon.de