Hifipig on arvioinut kuopiolaisen Amphionin Argon 7LS -kaiuttimet. Helmikuussa julkistetun LS-mallin ero Argon 7L-malliin on esimerkiksi kahden takaseinässä olleen refleksiportin vaihtaminen passiivisäteilijöihin. Syynä muutokseen on valmistajan mukaan ollut tasaisempi vaste.

Aktiivisina elementteinä kaiuttimissa on kaksi 16,5 cm alumiinista bassoelementtiä ja niiden välissä D’Appolito-asetelman mukaisesti 25 mm titaanidomediskantti. Niiden välinen jakotaajuus on 1,6 kilohertsiä, joten diskantti huolehtii käytännössä olennaisimman osan keskialueestakin.

Värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen, kokovalkoinen ja pähkinä. Saatavilla on eri värisiä suojuksia. Korkeutta kaiuttimilla on 116 cm, leveyttä 19,1 cm ja syvyyttä 30,5 cm. Hintaa kaiuttimilla on 2 250 euroa / kappale perusväreissä ja pähkinäviimeistelyllä 2 400 euroa.

Kaiuttimet ovat testin mukaan helpot sijoitella, sillä ne toimivat sivu- tai takaseinien läheisyydessäkin. Niinpä huoneen muodolla on monia muita kaiuttimia vähemmän merkitystä. Argon 7LS -kaiuttimet sopivat lehden mukaan myös monenlaisten vahvistimien kaveriksi.

Argon 7LS -kaiuttimet antavat Hifipigin mukaan mukavasti tilaa toistettavalle musiikille. Bassontoistoa kehutaan erityisesti. Sitä luonnehditaan hallituksi, tanakaksi ja tiukaksi. Kaiuttimet ovatkin erityisen suositeltavat basistien ja rumpalien ystäville. Instrumenttien kerrotaan myös erottuvan toisistaan vaikuttavasti.

Hifipig toteaa, että hintaluokassaan Argon 7LS on kovassa seurassa, mutta erottuu monista muista erityisesti helpon sijoitettavuutensa ansiosta. Lehti suosittelee kaiuttimia kuitenkin lämpimästi myös kunnollisen kuuntelutilan omistajille, erityisesti jos tanakka, tarkka ja musikaalinen bassontoisto maistuu.

Koko arvio löytyy Hifipigin sivuilta.

www.amphion.fi