Google on paljastanut blogissaan Android 9 Pien Go-version uusia ominaisuuksia. Go on edullisimmille ja heikkotehoisimmille älypuhelimille suunnattu kevytversio Android-käyttöjärjestelmästä. Sitä käyttäviä puhelimia on tällä hetkellä hieman yli 200 kappaletta. Tämän vuoden loppuun mennessä uusia laitteita pitäisi tulla noin sadalta valmistajalta.

Android 9 Pien Go-versio vie esimerkiksi vähemmän tallennustilaa. Google kertoo, että kahdeksan gigatavun tallennustilalla varustettu puhelin sisältää puolisen gigatavua enemmän vapaata tilaa Android 8 Oreon versioon verrattuna – noin 5,5 gigatavua. Tavallisella Android 9 Piellä varustetussa puhelimessa taas on Googlen mukaan vain puolet Go-version vapaasta tallennustilasta. Puhelimen käynnistymisen pitäisi uudessa Gossa onnistua myös aiempaa versiota nopeammin.

Uuden hallintapaneelin kautta voi seurata ja hallita helposti datan kulutusta. Muita ominaisuuksia ovat uudet tietoturvaominaisuudet kuten varmennettu käynnistys. Lisäksi monien Googlen sovelluksien Go-versioista on tehty kevyempiä. Tarjolla on Googlen hakuohjelma, Youtube Go, Maps Go, Files Go, Assistant Go ja tekstiviestisovellus.