Audio Technica on julkistanut kahdet edullisen hintaluokan dj-kuulokkeet ja kaksi tiskijukille suunnattua äänirasiaa.

ATH-PRO7X on korvan päälle asetettava malli ja ATH-PRO5X korvan ympäröivä. Molemmissa on 1,2 metrin suora johto ja kolmen metrin puhelinjohto, adapteri 6,3 millimetrin plugiliitännälle, vaihdettavat pehmusteet ja käännettävät kuulokeosat. Äänieristystä luvataan tehokkaaksi, mikä onkin toivottavaa keikkakäytössä.

ATH-PRO7X:n kuuloke-elementti on 45 millimetrin kokoinen eli hieman 5X-mallia suurempi. Myös taajuusvaste yltää ylärekisterissä pidemmälle, 40 kilohertsiin saakka, ja suurin ottoteho on 2 000 milliwattia. Herkkyydeksi ilmoitetaan sama 100 desibeliä kuin 5X-mallissa, mutta impedanssi on 37 ohmia eli hieman suurempi. Painoa on 220 grammaa. Mukana tulee kantopussi.

ATH-PRO5X

ATH-PRO5X:ssä on 40 millimetrin kokoiset, uudelleen suunnitellut elementit. Taajuusvasteen luvataan yltävän viidestä 35 tuhanteen hertsiin. Suurin ottoteho on 1 500 milliwattia, herkkyys 100 desibeliä milliwattia kohden ja impedassi 34 ohmia. Painoa kuulokkeilla on 250 grammaa.

AT-XP5

Äänirasiat ovat moving magnet -tyyppisiä. Molempien luvataan olevan kestäviä ja tarjoavan
Rakenne on jäykkää polyfenyleenisulfidin ja lasikuidun yhdistelmää, minkä valmistaja kertoo ehkäisevän värähtelyä. Huomiota on kiinnitetty neulan näkyvyyteen. Erona mallien välillä on, että XP7:n kuuden millivoltin antojännite on hieman suurempi kuin XP5:n, jossa se on 5.5 mV.

AT-XP7

Suomen hinnat ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa, mutta Britanniassa uutuudet ovat nyt kaupoissa. Kuulokkeista ATH-PRO5X:llä on hintaa 85 puntaa ja ATH-PRO7X:llä 179 puntaa. Äänirasioista AT-XP5 maksaa 43 puntaa ja AT-XP7 123 puntaa.

eu.audio-technica.com

www.studiotec.fi