Apple on julkistanut uudet Watch Series 8 -älykellot. Tuttuun tapaan mukana on optinen sykemittaus, veren happipitoisuuden seuranta ja EKG. Edeltäjäänsä verrattuna uuden sukupolven malleissa on kuitenkin muutama olennainen uudistus.

Olennaisena uutena ominaisuutena mukana on kolarintunnistus. Auto-onnettomuuden tunnistaessaan kello ilmoittaa automaattisesti hätäkeskukseen. Apuna äkkipysähdyksen tunnistamisessa kello käyttää kolmiakselista gyroskooppia ja kiihtyvyysanturia. Vastaava ominaisuus on ollut monissa muissa älykelloissa jo aikaisemmin.

Kelloihin on tullut nyt myös lämpötila-anturi, jonka ansiosta esimerkiksi kuukautiskiertoa ja ovulaatiota pystyy seuraamaan aiempaa tarkemmin. Mittaaminen tapahtuu öisin ranteesta viiden sekunnin välein asteen kymmenesosan tarkkuudella. Kello ilmoittaa havaitessaan poikkeavuuksia kuukautiskierrossa.

Tehokkaamman virransäästötilan avulla kellon akunkeston luvataan kaksinkertaistuvan 18 tunnista 36 tuntiin. Virransäästötilassa osa antureista ja automaattinen harjoituksen tunnistus eivät ole käytössä ja näyttö ei ole jatkuvasti päällä, jolloin virtaa säästyy. Virransäästötila tulee käyttöjärjestelmäpäivityksellä kaikkiin kelloihin Apple Watch Series 4:stä alkaen.

Kellot ovat nyt ennakkotilattavissa. Tarjolla on seitsemän erilaista viimeistelyvaihtoehtoa, joista neljä on alumiinirunkoista ja kolmessa runko on ruostumatonta terästä.

Toimitusten on määrä alkaa 16. syyskuuta. Alkaen-hinnat ovat seuraavat:
41 mm, GPS: 509 €
41 mm, GPS + Cellular: 629 €
45 mm, GPS: 549 €
45 mm, GPS + Cellular: 669 €

apple.com