Brittiläinen hifimerkki Mission on julkistanut 700-kaiuttimen. Kyseessä on uudelleen henkiin herätetty versio 1980-luvun klassikkomallista. Se puolestaan oli pienempi versio vuonna 1978 päivänvalon nähneestä 770-mallista, joka palasi niin ikään markkinoille päivitettynä versiona.

Mission on käynyt kaiuttimen perinpohjin läpi ja tehnyt parannuksia. Siitä kielii muun muassa kaksinkertainen paino edeltäjään verrattuna. Tuttuakin kuitenkin on mukana, esimerkiksi valkoinen baffeli ja logo henkivät entistä aikaa.

Missionin aikoinaan ensimmäisten joukossa tutuksi tekemä käänteinen elementtijärjestys on niin ikään mukana kuvioissa. Diskantti sijaitsee siis basso/keskiäänisen alapuolella.

Diskanttielementti on 28 millimetrin kokoinen mikrokuituinen kalotti, jolle on kotelossa oma vaimennettu kammionsa. Mission on tavoitellut tasaista taajuustoistoa. Basso/keskiäänisessä on otettu huomioon nykyajan vaatimukset dynamiikan ja tehonkäsittelyn suhteen. Kartio on mineraaleilla vahvistettua polypropeenia, ja basson luvataan olevan luonteeltaan nopea ja tiukka.

Kotelo on valmistettu puusta ja mdf:stä voileipärakenteena. Baffelia on vahvistettu rimoittamalla. Akustisella vaahdolla ja vaimennuskuidulla on pyritty vähentämään kotelon sisäisiä heijastuksia. Erikseen voi hankkia myös jalustat, joissa viimeistelyvaihtoehtoina musta ja pähkinäpuinen viilu.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

mission.co.uk

audelec.fi