Apple esitteli uuden sukupolven täyslangattomat AirPods-kuulokkeet. Akunkestoa on parannettu edeltäjiin verrattuna. Mukana tulee myös uusi langaton latauskotelo.

Kuulokkeilla voi myös käyttää Siri-puheohjausta. Sen voi myös aktivoida äänellä. Uutta on H1-piiri, joka edeltäjänsä tapaan tunnistaa optisilla antureilla ja kiihtyvyysanturilla, milloin kuulokkeet ovat käyttäjän päässä. Se myös tunnistaa, jos kuulokkeista on käytössä vain toinen.

Mukana on puheen tunnistava kiihtyvyysanturi, joka yhdessä mikrofonien kanssa auttaa poistamaan ylimääräistä hälyä ja kirkastamaan käyttäjän puheääntä.

Akunkestoa on nyt puhekäytössä kolme tuntia kahden sijasta. Kuunteluaikaa yksi lataus tarjoaa viideksi tunniksi. Latauskotelossa riittää ytyä 24 tunniksi, ja 15 minuutin lataus kotelon välityksellä antaa virtaa kolmeksi tunniksi. Mittaukset on toteutettu äänenvoimakkuuden ollessa puolivälissä. Kotelo on langaton, eli lataus onnistuu laskemalla sen Qi-yhteensopivalle latausalustalle.

Uudet AirPodsit maksavat langattoman latauskotelon kanssa 229 euroa ja perinteisellä kotelolla 179 euroa. Pelkkä latauskotelokin on saatavilla ja se toimii myös ensimmäisen sukupolven kuulokkeiden kanssa. Sen hinta on 89 euroa.

www.apple.com/fi