Qualcomm on esitellyt uuden sukupolven DDFA-vahvistinteknologiansa ohella myös uuden QSC400-piirisarjan älykaiutin- ja kotiteatterikäyttöön. Sen luvataan parantavan sekä äänenlaatua että puheohjausominaisuuksia.

Sarjaan kuuluu puheavustajiin ja älykaiuttimiin tarkoitettu QSC403, älykaiuttimiin tarkoitettu QSC404, soundbareihin ja kotiteatteriälykaiuttimiin tarkoitettu QSC405 sekä av-vastaanottimiin tarkoitettu QSC407.

Vaikka puheohjaus ei toistaiseksi olekaan kunnolla rantautunut Suomen markkinoille, maailmalla sillä varustetut älylaitteet jatkavat suosiotaan. Qualcommin mukaan uusi piiri vähentää tarvetta toistella käskyjä useaan kertaan, sillä puheohjauksen luvataan olevan vakaampi ja tarkempi.

Piirien luvataan reagoivan edeltäjäänsä nopeammin ja tunnistavan ääntä paremmin myös meluisassa ympäristössä. Uusi piiri tukee puheohjausta myös silloin, kun se ei ole kytkettynä internetiin. Lisäksi se on edeltäjäänsä virtapihimpi, mikä on hyvä uutinen erityisesti akkukäyttöisten laitteiden kanssa.

Äänipuoltakaan ei ole unohdettu, sillä kaikista malleista löytyy myös uusimmalle DDFA-vahvistinteknologialle sekä bluetooth-toistossa aptX-koodekille. Sarjan kahdessa kärkimallissa on erillinen digitaalinen signaaliprosessori. QSC405 tukee sekä Dolby Atmosta että DTS:X:ää. QSC407 tukee niistä vain Dolby Atmosta, mutta siinä on muiden mallien tarjoaman 12 audiokanavan sijasta 32 audiokanavaa. Kaksi kärkimallia sisältää lisäksi Adreno-grafiikkaprosessorin.

www.qualcomm.com