Apple Watch on saanut uusimman watchOS 5.2 -päivityksen myötä Suomessakin EKG-mittaustoiminnon. Samaan aikaan ominaisuus saapui kelloon myös 18 muussa Euroopan maassa ja Hongkongin markkinoilla. Aikaisemmin se on ollut tarjolla vain Yhdysvalloissa, mutta nyt se on saanut viranomaisen hyväksynnän myös täällä.

Kello mittaa sydänfilmin Terveys-sovelluksen avulla, kun käyttäjä pitää sormeaan kellon kruunulla puolen minuutin ajan, samaan aikaan kun kello on ranteessa. Mittauksessa tarvittavat elektrodit sijaitsevat kellon pohjassa ja kruunupainikkeessa.

Toiminto on käytössä Apple Watch Series 4 -mallissa ja vaatii kaverikseen iPhonen iOS 12.2 -käyttöjärjestelmällä. Sovellus havaitsee sydänfilmistä tavallisesta poikkeavan rytmin kuten muun muassa eteisvärinää ja varoittaa siitä tarvittaessa. Tiedon voi jakaa lääkärin kanssa.

Päivitys toi uusia ominaisuuksia myös aiempiin Apple Watch -kelloihin Series 1 -versiosta alkaen. Ne pystyvät lähettämään ilmoituksen, jos havaitsevat eteisvärinään viittaavan rytmin.

www.apple.com/fi