Apple on julkistanut Apple Music Classical -sovelluksen klassisen musiikin ystäville. Se on maksuton lisäsovellus Apple Music -tilaajille, joka tulee markkinoille maanantaina 28. marraskuuta. Palvelussa on tarjolla 24 bitin ja 192 kilohertsin laatuista korkearesoluutioista ääntä ja Dolby Atmos -tilaääntä. Raitoja kirjastossa on viisi miljoonaa kappaletta Apple Musicin 100 miljoonan päälle.

Yhtiö hankki klassisen musiikin suoratoistopalvelun Primephonicin vuonna 2021, joten jonkinlaista tämänkaltaista siirtoa Applelta on osattu odottaa. Klassisen musiikin etsiminen perinteisistä suoratoistopalveluista on tavallisesti tuskallista. Vaikkapa vanhaa kunnon Ludwig Vania hakiessa saa kahlata kaiken maailman orkestereiden, kapellimestareiden, versioiden ja rentoutuslevyjen suossa. Hieman eri juttu kuin vaikkapa jonkin bändin levyn etsiminen.

Apple Music Classical -sovelluksessa on viilattu hakumoottori, josta voi hakea säveltäjän, teoksen, kapellimestarin ja kataloginumeron mukaan, jolloin entusiasti löytää nopeammin juuri sen tietyn version. Tarjolla on myös soittolistoja, näkemyksellisiä artistibiografioita ja oppaita tärkeiden teoksien ytimeen, jotta klassisesta musiikista kiinnostuneet aloittelijatkin pääsevät kärryille. Metadatan luvataan olevan tarkkaa, mikä on ehkäpä vielä tärkeämpää klassisen kuin kevyen musiikin puolella.

Sovelluksen voi käydä tilaamassa App Storesta jo ennakkoon sovelluskaupasta, jolloin se latautuu automaattisesti iPhoneen. Siitä ei ole tietoa, milloin sovellus on tulossa tarjolle Android-käyttäjille, Applen mukaan kuitenkin pian.

Apple Music maksaa 11,99 euroa kuukaudessa. Perhetilauksen hinta on 18,99 euroa kuukaudessa ja opiskelijahinta 6,99 euroa kuukaudessa.