Klipsch on esitellyt Reference Premiere -subwooferit malliston Reference-lippulaivamallien soundin tukevoittamiseksi. Niiden luvataan tarjoavan asiaankuuluvaa tehoa ja suorituskykyä.

Klipschin mukaan subbareissa on haettu optimaalinen tasapaino vahvistintehon, elementtien ominaisuuksien ja kotelotilavuuden kesken. Niissä on tavoiteltu suurinta mahdollista alataajuuksien ulottuvuutta uhraamatta tehoa, tarkkuutta ja nopeutta.

Subbareissa on eteenpäin suunnattu kuparinvärinen kerametallinen elementti sekä D-luokan vahvistin analogisella etuasteella. Säädöt löytyvät alipäästölle ja vaiheelle. Mukana on linjatasoiset lfe/rca-sisääntulot, joita voi käyttää samanaikaisesti. Langaton liitäntämahdollisuus löytyy myös, joten subbaria voi pitää kytkettynä samanaikaisesti useammankin kaiutinjärjestelmän kanssa.

Pienimmässä RP-1000SW-mallissa on 10 tuuman elementti ja 300 watin jatkuvan tehon tarjoava vahvistin. Alkaen-mallinkin luvataan ylettyvän alataajuuksilla 19 hertsiin (+/- 3 desibeliä) ja tarjoavan 118 desibelin äänenpaineen.

Toisena ylöspäin on RP-1200SW, jossa on 12 tuuman elementti ja tehoa 400 wattia. Sen luvataan yltävän vielä alemmas 16 hertsiin ja tarjoavan 121 desibelin äänenpaineen.

Kolmannessa koossa RP1200SW:ssä on 14 tuuman elementti, 500 watin vahvistin, yhtä alas ulottuva toisto ja 124 desibelin äänenpaine.

Malliston järeimmässä RP-1600SW:ssä on 16 tuuman elementti, 800 watin teho, 14 hertsiin yltävä toisto ja vielä hieman järeämpi 125 desibelin äänenpaine.

Jokaisessa mallissa on kumiset tassut vaimentamassa tärinöitä. Kotelot on valmistettu mdf:stä ja kulmat on pyöristetty. Viimeistelyssä on käytetty naarmuja kestävää eebenpuuta muistuttavaa vinyyliä. Grilli on päällystetty mustalla kankaalla.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

klipsch.com

loudgroup.fi