Applen HomePod älykaiutin ei ole mennyt kaupaksi odotetulla tavalla. Bloomberg kertoo, että yhtiö on leikannut älykaiuttimen tuotantoa ja että kaiuttimia on Apple-liikkeiden varastossa liiaksi asti.

Viime kesäkuussa esiteltyä kaiutinta lupailtiin alun perin vuoden 2017 lopuksi, mutta viime hetkillä sen ilmestymistä siirrettiin. Lopulta se saapui kauppoihin tämän vuoden tammikuussa. Silloinkin kaiutin oli vielä keskeneräinen, sillä stereoparin muodostaminen ja monihuonetuki on tulossa vasta myöhemmin ohjelmistopäivityksenä. Tällä hetkellä ominaisuudet ovat beetatestausvaiheessa.

HomePod on 349 dollarin hinnallaan melko selvästi Googlen ja Amazonin kaiuttimia hintavampi. Sitä on arvosteluissa kehuttu äänenlaadultaan, mutta moitittu rajoittumisesta Applen ekosysteemiin, mikä saattaa olla yksi tekijä myös myyntien vähäisyydessä. Lisäksi Amazon ja Google ovat ehtineet jo vakiinnuttaa asemansa älykaiutinmarkkinoilla. Bloomberg kertoo, että ennakkotilauksia tuli kyllä paljon, mutta sittemmin myynti on hiipunut. Nähtäväksi jää, tuleeko Applelta edullisempi älykaiutin, jollaista on ounasteltu.

Bloombergin artikkeli löytyy täältä.